Rejestracja motocykla
• Strona 1 z 1
Rejestracja motocykla
Witam kupiłem motocykl sprowadzony z francji od osoby prowadzącej działalność gospodarczą i otrzymałem od niego fakturę. Mam pytanie czy mogę poczekać z rejestracją motocykla do wiosny???
- DaWiD9407
- Świeżak
Re: Rejestracja motocykla
Ustawa z dnia 20 czerwca 1997 r. Prawo o ruchu drogowym. W szczególności art. 71 ust. 7 mówi, że właściciel pojazdu sprowadzonego z terytorium państwa członkowskiego Unii Europejskiej zobowiązany jest zarejestrować go na terytorium Polski w terminie 30 dni od dnia sprowadzenia.
Ale w ciagu 14 dni musisz oplacic akcyze, motocykle sa "zwolnione" i placi sie tam 160pln.
Wiec generalnie jesli nie chcesz wygenerowac sobie dodatkowych kosztow i problemow to nie, nie mozesz poczekac do wiosny.
Ale w ciagu 14 dni musisz oplacic akcyze, motocykle sa "zwolnione" i placi sie tam 160pln.
Wiec generalnie jesli nie chcesz wygenerowac sobie dodatkowych kosztow i problemow to nie, nie mozesz poczekac do wiosny.
-
ChaoticBiker - Stary Wyjadacz
Re: Rejestracja motocykla
Tak jak mowa powyżej, jeżeli zakupiłeś motocykl i nosisz się z zamiarem jego rejestracji to zrób to jak najszybciej bo bardziej chodzi o ubezpieczenie OC, tutaj należało by się dowiedzieć szczegółów już bezpośrednio u źródła w wydziale komunikacji.
- Moto-bene
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości