Zobacz wÄ…tek - Regulacja zaworu wydechowego exc 200
NAS Analytics TAG

Regulacja zaworu wydechowego exc 200

Enduro, Cross
_________

Regulacja zaworu wydechowego exc 200

Postprzez enussss » 21/9/2017, 15:20

Witam, mam świezo złożony motocykl po generalnym remoncie, tuleja u motortecha tłok wertexa korba hotrods i wszystkie łozyska w środku również wymienione. Przejeżdziłem juz 5mth i ładnie go dotarłem problem polega na tym ze ćiezko otwiera sie zawór wydechowy. Jadąc na drodze asfaltowej na dwójce odkręce manete dojdzie do pewnych obrótow następnie trzyma je przez jakiś czas i dopiero pojakiejś chwili zawór wydechowy sie otworzy. W terenie zaś takich problemów nie ma zawór otwiera sie jak trzeba.Znalazłem śrube od regulacji zaworu wydechowego na klucz o rozmiarze 19. przekręciłem ją w prawo o 180 stopni i daje jest kiepsko... Dodam że dyfuzor mam akcesoryjny domy ale z wyglądu przypomina dyfuzor od 125- może to mieć jakieś znaczenie ? przed remontem wkręcał sie jak trzeba. jest to ktm exc 200 2004r. Śruba o ktorej wspomnialem na klucz o rozmiarze 19 jest przedstawiona na rysunku ponizej i nosi numer 51 http://screenshu.com/static/uploads/tem ... r4vska.jpg
enussss
Świeżak

Re: Regulacja zaworu wydechowego exc 200

Postprzez henio12323 » 21/9/2017, 19:09

kristofsx.com
pobierz sobie ksiÄ…zke serwisowÄ…

zddejmij cięgno zaworu - czy zawór chodzi lekko ? czy ma opory ? przy tym tulejowaniu.szlifie czy cokolwiek miałes robione demontowałes zawór na czesci pierwsze ? czysciłes go porzadnie smarowałes i poskładales ponownie ? czy z tym całym syfem jeździsz? jak tak to masz odpowiedź czemu nie chodzi. jak jest w idealnym stanie w cylindrze, to musisz go wyregulowac wg ksiązki serwisowej.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez enussss » 22/9/2017, 11:06

zawór do tulejowania był cały rozbierany, czyszczony z sadzy i składany zgodnie ze znakami. Dzisiaj odkręciłem tą pokrywke z tym króćcem co by zobaczyć jak są znaki ustawione i wygląda to mniej więcej tak samo jak w linku poniżej http://lesnik.aplus.pl/images/KTM/ktm12 ... obroty.jpg
A po wejściu na większe obroty wcięcie nr1. przesuwa się w stronę okna nr.4. Jedyne co mi przychodzi do głowy to zacinający sie zawór. Czy jest możliwośc poprzez zdjęcie dyfuzora jakoś poruszać tą klapką co by zobaczyć jak ona chodzi ? czy konieczne jest demontowanie całego zaworu ?
enussss
Świeżak

Postprzez henio12323 » 22/9/2017, 19:44

mozesz z drugiej strony pokrywke sciągnac rozpiąc zawór i nim poruszać
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Offroad