Kawasaki ZX9R
• Strona 1 z 1
Kawasaki ZX9R
Witam . Otóż chciałbym sie dowiedzieć co sie dzieje z moim cudem . Od ponad 2 miesięcy posiadam Kawasaki ZX9R 1994 rok 900 cc 147 koni od pewnego czasu mam pewien problem gdy wrzucam 1 i 2 normalnie lapie obroty i leci lecz gdzy wlacze 3 bieg i dochodze do 5000 tysiecy obrtów jakieś 110 km/h odczuwam mocne szarpanie podejrzewam że jest coś z którymś gaźnikiem chciałbym jednak usłyszeć inne możliwości motocykl nie chce przyśpieszać wogóle wczesniej nie zauwazylem takiego problemu . Chciałbym go dać do Mechanika lecz nwm na co go nakierować co mógłby sprawdzić prosze o pomoc jest to dla mnie bardzo ważne koncówka dni jest w których jeszcze można polatać posiadam również drugi problem . Wymienilem kierunkowskazy ledowe oraz przerywacz na starym przerywaczu świecą mi wszystkie kierunki na raz dosłownie wszystkie coś takiego jakbym miał światła awaryjne lecz nie migają tylko świecą , nowy przerywacz wogóle nie reaguje na te ledy gość w sklepie powiedział żebym w sklepie poprzepinał kable z tej kostki co sie wpina do niej przerywacz .
- kacper6cj
- Świeżak
Re: Kawasaki ZX9R
a moze skrzynia walnięta i stąd szarpanie ? ogólnie to nie wiem czego oczekujesz
nie wiadomo co jest przyczyną bo sam nie wiesz nawet do konca przez co szarpie, gaźnik nie ma wglądu czy to 1 2 3 czy 5 bieg... moze miec wieksze obciązenie silnik na wyzszych biegach i tym inne podcisnienia ( czyli tez zasysanie paliwa/otwieranie przepustnic) ale to by sie tak samo działo np na 4 biegu. a jak u ciebie wygląda sprawa na wyzszych biegach ? przerywa czy jest normalnie ?
mechanik ogarniety po jexdzie próbnej pewnie by trafniej zdiagnozował niz ty przez forum
no to musisz widocznie poprzepinać
ale znowu za mało danych, ile masz pinów ? jak wyglada instalacja...

mechanik ogarniety po jexdzie próbnej pewnie by trafniej zdiagnozował niz ty przez forum

no to musisz widocznie poprzepinać

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Re: Kawasaki ZX9R
Biegi normalnie wchodzą od czwartego biegu w góre wchodzą biegi normalnie lecz nie moge przekroczyć więcej niż 6 tys obrtów poprostu jakby motocykl w pewnym momencie jakby sie zblokowal 1 i 2 bieg wchodzi pieknie moge cisnąć aż do odcinki 3 bieg juz lipa nie mowiac o 4 5 i 6 nie moge wogóle przekroczyć prędkości 110 km ja jestem ogólnie z tego słabo obeznany nie mam pojęcia co może jemu dolegać najlepszą opcją będzie danie go do specjalisty ale i tak dzięki wielkie za pomoc Pozdrowiam
- kacper6cj
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości