Kierunkowskazy Honda Varadero 125.
• Strona 1 z 1
Kierunkowskazy Honda Varadero 125.
Witajcie,
Mam kłopot z kierunkowskazami - działają z opóźnieniem.
Wygląda to tak, że jak przed chwilą używałem lewego kierunku i po wyłączeniu go i ponownym użyciu - nie ma żadnych problemów, wszystko działa.
Kłopot jest wtedy gdy z jednej strony "przechodzę" na drugą tj. z lewego na prawy i odwrotnie, wtedy jest opóźnienie ok 2-3 sek.
Być może idzie się do tego przyzwyczaić, ale jest to trochę niebezpieczne.
Problem zaczyna się gdy robi się chłodniej, bo wtedy włącza się kierunek po 5-10 sek lub w ogóle.
Pytałem w serwisie to za ok 300 zł zrobią przegląd całej elektryki i powinno być ok.
Być może spotkaliście się z takim problemem i znacie tańsze rozwiązanie ?
Temat przenoszę do odpowiedniego działu, proszę zapoznać się z opisami działów i kolejne tematy zakładać w odpowiednim dla nich miejscu. |Glenroy
Mam kłopot z kierunkowskazami - działają z opóźnieniem.
Wygląda to tak, że jak przed chwilą używałem lewego kierunku i po wyłączeniu go i ponownym użyciu - nie ma żadnych problemów, wszystko działa.
Kłopot jest wtedy gdy z jednej strony "przechodzę" na drugą tj. z lewego na prawy i odwrotnie, wtedy jest opóźnienie ok 2-3 sek.
Być może idzie się do tego przyzwyczaić, ale jest to trochę niebezpieczne.
Problem zaczyna się gdy robi się chłodniej, bo wtedy włącza się kierunek po 5-10 sek lub w ogóle.
Pytałem w serwisie to za ok 300 zł zrobią przegląd całej elektryki i powinno być ok.
Być może spotkaliście się z takim problemem i znacie tańsze rozwiązanie ?
Temat przenoszę do odpowiedniego działu, proszę zapoznać się z opisami działów i kolejne tematy zakładać w odpowiednim dla nich miejscu. |Glenroy
- Rajen
- Świeżak
Re: Kierunkowskazy Honda Varadero 125.
dobrac sie do pstrykadelka zwanego potocznie przekaznikiem od kierunkiepokazywaczow, tam wyczyscic styki, obstawialbym ze w Twoim przypadku jest to mechaniczne urzadzenie, ktore po zdjeciu obudowy moze byc tez zapyziale w srodku - jest tam mala blaszka z elektromagnesikiem.
Problem moze byc tez w zarowkach o nieodpowiedniej mocy (np. za slabych) - zmieniales kierunki na np. LED? Albo costam?
Problem moze byc tez w zarowkach o nieodpowiedniej mocy (np. za slabych) - zmieniales kierunki na np. LED? Albo costam?
-
ChaoticBiker - Stary Wyjadacz
Re: Kierunkowskazy Honda Varadero 125.
Pewnie chodzi Ci o to małe urządzenie (załącznik) ?
Było wymieniane niedawno, ale też nie pomogło.
No cóż spróbuję przeczyścić wszystkie styki.
Zobaczę również co to za żarówki i czy nie nadają się do wymiany.
Dzięki
Było wymieniane niedawno, ale też nie pomogło.
No cóż spróbuję przeczyścić wszystkie styki.
Zobaczę również co to za żarówki i czy nie nadają się do wymiany.
Dzięki

- Rajen
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość