używany naked na codzień - około 11k pln
• Strona 1 z 1
używany naked na codzień - około 11k pln
- doświadczenie - na motorze tyle tylko co na kursie na prawo jazdy. Doświadczenie ogólnie na drogach spore;
- wiek 30, waga 80, wzrost 180;
- motocykl w 90% do jazdy na co dzień - dom -> praca, praca -> dom; kręcenie się po mieście w celu załatwiania różnych spraw; sporadycznie dłuższa trasa (w tym autostrady, ale nie planuje zapier....);
- cena samego moto - około 10k-13k. Powiedzmy że na komplet z ciuchami nie chcę przekroczyć 15k, ale wiadomo, że kasa na drogach nie leży, więc jak się da gdzieś coś ugrać to będzie fajnie;
- na utrzymanie - tyle ile będzie trzeba, ale tak jak wyżej. Mile widziane tanie części zamienne, niskie spalanie, itd;
- co mi siÄ™ podoba:
na pierwszym miejscu Yamaha MT-07 (ale z tego co widzę, to ceny zaczynają się od 16k, więc ponad mój budżet),
Kawasaki ER6N (po 2012r) - w stronę tego moto się skłaniam. Da się kupić od 11-12k w wersji z ABS (w pierwszej kolejności przeglądam ogłoszenia motorów z ABS)
Może ktoś zna jeszcze jakiś podobny motocykl wpasowujący się w kryteria i byłby w stanie coś zasugerować?
Pytanie mam też, czego się spodziewać po motocyklach sprzedawanych przez szkoły jazdy (z jednej strony kursanci raczej nie katują maszyn, ale z drugiej te motocykle pewnie więcej czasu leżały niż jeździły) - tak czy siak przed zakupem planuję pojechać do serwisu, żeby zrobili przegląd i wystawili papier oceniający stan moto.
Dzięki
- wiek 30, waga 80, wzrost 180;
- motocykl w 90% do jazdy na co dzień - dom -> praca, praca -> dom; kręcenie się po mieście w celu załatwiania różnych spraw; sporadycznie dłuższa trasa (w tym autostrady, ale nie planuje zapier....);
- cena samego moto - około 10k-13k. Powiedzmy że na komplet z ciuchami nie chcę przekroczyć 15k, ale wiadomo, że kasa na drogach nie leży, więc jak się da gdzieś coś ugrać to będzie fajnie;
- na utrzymanie - tyle ile będzie trzeba, ale tak jak wyżej. Mile widziane tanie części zamienne, niskie spalanie, itd;
- co mi siÄ™ podoba:
na pierwszym miejscu Yamaha MT-07 (ale z tego co widzę, to ceny zaczynają się od 16k, więc ponad mój budżet),
Kawasaki ER6N (po 2012r) - w stronę tego moto się skłaniam. Da się kupić od 11-12k w wersji z ABS (w pierwszej kolejności przeglądam ogłoszenia motorów z ABS)
Może ktoś zna jeszcze jakiś podobny motocykl wpasowujący się w kryteria i byłby w stanie coś zasugerować?
Pytanie mam też, czego się spodziewać po motocyklach sprzedawanych przez szkoły jazdy (z jednej strony kursanci raczej nie katują maszyn, ale z drugiej te motocykle pewnie więcej czasu leżały niż jeździły) - tak czy siak przed zakupem planuję pojechać do serwisu, żeby zrobili przegląd i wystawili papier oceniający stan moto.
Dzięki
- emcinek
- Świeżak
Re: używany naked na codzień - około 11k pln
Siedziałeś na tej kawie? Bo nie każdemu pasi. Mnie np. gniecie tu i tam niemożebnie
.

- Wertyder
- Świeżak
Jak nie ER-6, to XJ-6. Dokładnie ta sama klasa motocykla, a zupepłnie inny charakter.
Jeszcze ktoś zaraz zasugeruje SV650, ale czy to rozsądnie na pierwsze moto? Nie wiem, nie znam się, nie jeździłem.
Jeszcze ktoś zaraz zasugeruje SV650, ale czy to rozsądnie na pierwsze moto? Nie wiem, nie znam się, nie jeździłem.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
jasnoksieznik napisał(a):Jeszcze ktoś zaraz zasugeruje SV650, ale czy to rozsądnie na pierwsze moto? Nie wiem, nie znam się, nie jeździłem.
Moim zdaniem niezbyt.
- Wertyder
- Świeżak
Powiem szczerze, że optycznie kawasaki bardziej mi się podoba niż Yamaha xj. Co do Suzuki sv650, to raczej nie ta linia.
Spróbuję się przymierzyć do kawasaki i zobaczyć, czy będzie wygodne. Dzięki za uwagę.
Spróbuję się przymierzyć do kawasaki i zobaczyć, czy będzie wygodne. Dzięki za uwagę.
- emcinek
- Świeżak
Jak juz bedziesz siadal na Kawach - przymierz sie do Z300. Niby mniejszy, niby slabszy, ale na pierwsze moto ma bardzo dobre parametry i jest nowszy. W budzecie sie z bolem, ale zmiesci.
Przymiarka konieczna - ja mam 90+kg i 185cm i juz erognomia mi nie przypasowala.
Przymiarka konieczna - ja mam 90+kg i 185cm i juz erognomia mi nie przypasowala.
-
jasnoksieznik napisał(a):Jak juz bedziesz siadal na Kawach - przymierz sie do Z300. Niby mniejszy, niby slabszy, ale na pierwsze moto ma bardzo dobre parametry i jest nowszy. W budzecie sie z bolem, ale zmiesci.
Coś wiecej - za mały???
- Wertyder
- Świeżak
głównie tak, rozmiar ma znaczenie - nogi już trochę "sportowo" przykurczone, ale nie tylko - np. jak kokpit jest za nisko, to trzeba głową machać, zamiast wzrokiem.
Plus, jestem przyzwyczajony do przycisków/interfejsu klasy BMW, więc niekoniecznie mi pasują te japońskie.
Plus, jestem przyzwyczajony do przycisków/interfejsu klasy BMW, więc niekoniecznie mi pasują te japońskie.
-
sam zaczynam jezdzic na moto i kupilem kawe er6n z 2011r.. jestem bardzo mile zaskoczony, od siebie bardzo ci polecam.. mocy ma sporo jak dla mnie na poczatek i co fajne bardzo latwo sie prowadzi, w eksploatacji tez nie powinien byc drogi jesli sie zdecydujesz
- adamk0
- Świeżak
Przeglądając ogłoszenia trafiłem jeszcze na Suzuki gladius, czy Yamaha mt03 (przed i po lifcie), które nawet mi się podobają i zarazem mieszczą w budżecie, jednak kawasaki oferuje najwięcej w stosunku do ceny, więc raczej zostaję przy kawie. Nie miałem czasu jeszcze się przymierzyć, bo ciągle załatany jestem... Natomiast zorganizowałem sobie ewentualną pomoc przy zakupie doświadczonego motocyklisty:)
- emcinek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość