KTM SXF 350 NIE KRĘCI ROZRUSZNIK
• Strona 1 z 1
KTM SXF 350 NIE KRĘCI ROZRUSZNIK
Podczas ostatniego wypadu padł mi akumulator.
Naładowałem, wszystko spoko, pali od strzała.
Dzisiaj trochę polatałem, od początku wszystko bez zarzutu.
W pewnym momencie zrobiłem sobie przerwę, zgasiłem silnik i po 15 minutach jak chciałem odpalić rozrusznik w ogóle nie kręci...
Słychać tylko takie cyknięcie w okolicy akumulatora raz na jakiś czas jak próbuje zakręcić.
Co może być przyczyną? Akumulator mógł tak nagle paść czy może szukać gdzie indziej?
Naładowałem, wszystko spoko, pali od strzała.
Dzisiaj trochę polatałem, od początku wszystko bez zarzutu.
W pewnym momencie zrobiłem sobie przerwę, zgasiłem silnik i po 15 minutach jak chciałem odpalić rozrusznik w ogóle nie kręci...
Słychać tylko takie cyknięcie w okolicy akumulatora raz na jakiś czas jak próbuje zakręcić.
Co może być przyczyną? Akumulator mógł tak nagle paść czy może szukać gdzie indziej?
2004 KTM SX 125 -> 2008 SUZUKI RM-Z 250 -> 2010 YAMAHA WR450F -> 2014 KTM SXF 350
-
dawidsx - Świeżak
Re: KTM SXF 350 NIE KRĘCI ROZRUSZNIK
tak aku mogło paśc całkiem i nie trzymać prądu, tez moze byc opcja że nie masz ładowania i aku sie rozładowuje i juz nie ładuje. naładuj aku, sprawdź napięcie jakie masz po odpaleniu, powinno byc około 12V na samym aku, i koło 14V po odpaleniu. jak ładowanie jest ok, to aku do wymiany
a cyka przekaźnik - załącza prąd na rozrusznik, a ten nie ma siły kręcic bo prądu jest za mało
a cyka przekaźnik - załącza prąd na rozrusznik, a ten nie ma siły kręcic bo prądu jest za mało
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Re: KTM SXF 350 NIE KRĘCI ROZRUSZNIK
Dzięki
Tak jak mówiłeś, aku nie trzymało prądu i padło z minuty na minutę.
Ładowanie jest, wymieniłem akumulator i moto odpala zimne tak lajtowo jak wczesniej nawet na ciepłym nie chciał
Tak jak mówiłeś, aku nie trzymało prądu i padło z minuty na minutę.
Ładowanie jest, wymieniłem akumulator i moto odpala zimne tak lajtowo jak wczesniej nawet na ciepłym nie chciał

2004 KTM SX 125 -> 2008 SUZUKI RM-Z 250 -> 2010 YAMAHA WR450F -> 2014 KTM SXF 350
-
dawidsx - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa