Zobacz wÄ…tek - KTM EXC 450 czy Husaberg FE 450?
NAS Analytics TAG

KTM EXC 450 czy Husaberg FE 450?

Enduro, Cross
_________

KTM EXC 450 czy Husaberg FE 450?

Postprzez skapskiadi » 29/7/2017, 16:24

Cześć wszystkim, planuję w najbliższym czasie (możliwe, że już po weekendzie) zakup motocykla z przeznaczeniem enduro i z czasem najprawdopodobniej supermoto.
Rozważam zakup jednego z dwóch motocykli, KTM EXC 450 ~2009 lub Husaberg FE 450 ~2011-2012. Który z nich będzie lepiej nadawał się do średnio wymagającego enduro a po zmianie kół na SM lepiej sprawdzi się w codziennej jeździe na drodze? Który z nich jest bardziej elastyczny, wytrzymały i ogólnie tańszy w eksploatacji? Która z tych konstrukcji jest lepsza?

W tym roku planuję jazdę raczej w lekkim terenie, jakieś pola, łąki, trochę górek itd. Trochę cięższy teren zapewne dopiero pod koniec sezonu i być może wtedy dokupię komplet kół SM już do codziennej jazdy w mieście. Z tego powodu zależy mi na zakupie bardziej długowiecznej maszyny, co Waszym zdaniem będzie lepsze w mojej sytuacji?
skapskiadi
Świeżak

Re: KTM EXC 450 czy Husaberg FE 450?

Postprzez henio12323 » 29/7/2017, 21:23

oba beda podobne jezeli chodzi o jazde, jak chodz io utrzymanie husaberg moze byc drozszy - do ktma jest wiecej zamienników, duzo czesci pasuje od starszych/młodszych ktmów wiec na rynku wtórnym jest tego wiecej. łatwiejszy jest tez ewentualny serwis - wiekszosc serwisów chociazby jednego ktma robiła :D z husabergiem różnie bywa :P chociaz tam tez cudów nie ma jakiś... która konstrukcja lepsza ? tutaj ciezko powiedziec, jeździłem tym i tym, znacznej róznicy nie ma. subiektywnie niestety / albo stety wolałbym i tak ktma :D
długowieczne - jak zadbasz to kazda bedzie jeździła i jeździła. ale taka maszyna po miescie kosztuje majątek niestety wiec z tym sie trzeba liczyc
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê