Prosta kurtka motocyklowa
• Strona 1 z 1
Prosta kurtka motocyklowa
Trudne kryteria. Poszukuję tekstylnej kurtki motocyklowej, o jak najprostszym kroju - miejskim, która mogłaby udawać kurtkę cywilną. Raczej styl cafe racer. Nie pilotka, nie turystyczna, a już najmniej kurtka na ścigacza w kosmiczne zygzaki.
Stonowana elegancja. Ogólnie chodzi mi o to, żeby nie wyglądała na kurtkę motocyklową, ale żeby była wyposażona w komplet protektorów. Żeby było jeszcze trudniej: najlepiej BEZ membrany, a przynajmniej z wypinaną membraną. Mile widziane rozpinane nawiewy i wywietrzniki. Jak by jeszcze nie była czarna... Szukam od dłuższego czasu czegoś co by zastąpiło moją zużytą Spidi JK. I tym co jest najbliżej jest Held Sixty Six - niestety z membraną na stałe. Może ktoś coś kojarzy, bo ja już nie mam siły przerzucać kolejnych katalogów...

Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
-
Zimny72 - Zimny Drań
Re: Prosta kurtka motocyklowa
Rzeczywiście - pierwsze co przychodzi do głowy to Held.
Szukaj czegoÅ› z woskowanej bawelny albo jeans (denim).
Wysoki pułap -Revit. Mają nawet bluzy moto wyglądające jak zwykle bluzy (Revit Flare) oraz koszule z ochraniaczami.
Średnia pólka to 4SR i ich Denim.
Ale polecam wziąć pod uwagę ... SECA Urban
Kurtka na żywo lepiej wygląda niż na zdjęciach. Byłem pozytywnie zaskoczony. Pewnie ochraniacze słabej jakości ale to można wymienić.
Jak coÅ› znajdziesz ciekawego - daj znam bo sam mysle o tym od jakiegoÅ› czasu.
Szukaj czegoÅ› z woskowanej bawelny albo jeans (denim).
Wysoki pułap -Revit. Mają nawet bluzy moto wyglądające jak zwykle bluzy (Revit Flare) oraz koszule z ochraniaczami.
Średnia pólka to 4SR i ich Denim.
Ale polecam wziąć pod uwagę ... SECA Urban

Kurtka na żywo lepiej wygląda niż na zdjęciach. Byłem pozytywnie zaskoczony. Pewnie ochraniacze słabej jakości ale to można wymienić.
Jak coÅ› znajdziesz ciekawego - daj znam bo sam mysle o tym od jakiegoÅ› czasu.
SV650, Monster750, FZ-6 ...
-
qubus333 - Świeżak
Dzięki. Fajne są też Held Crow i Held Falcon - niestety obie na stałej membranie Reissa. Podobnie Modeka z modelami Jesper i Logan. Z drugiej strony mam całkiem fajną bluzę Held San Remo - niestety z racji braku otwieranych nawiewów/wywiewów i tego że kurtka jest zrobiona z neoprenu - nie za bardzo nadaje się na cieplejsze dni. I tego samego obawiam się ze strony kurtki ze stałą membraną, bo mam Helda Black 8 i jest to kurtka wyłącznie na zimniejszą porę lub dalsze trasy.
-
Zimny72 - Zimny Drań
Chyba znalazłem coś blisko tego czego szukam:
- Rebelhorn Flare,
- Fastway F72,
- Dainese Crono Tex
Nawet znalazłem jedną recenzję do tej pierwszej: https://youtu.be/95kQyugaaE8 (otwórz link)
- Rebelhorn Flare,
- Fastway F72,
- Dainese Crono Tex
Nawet znalazłem jedną recenzję do tej pierwszej: https://youtu.be/95kQyugaaE8 (otwórz link)
-
Zimny72 - Zimny Drań
IMO ten Fastway i Dainese to takie zwykłe cordurki.
Rebelhorn wygląda rzeczywiście na klasyka.
Fastway bywa na przecenach w Louisie. Teraz chyba kosztuje 60EUR
Rebelhorn wygląda rzeczywiście na klasyka.
Fastway bywa na przecenach w Louisie. Teraz chyba kosztuje 60EUR
SV650, Monster750, FZ-6 ...
-
qubus333 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości