Wybór motocykla
Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, rosiboj, Lovtza, Terror, lagiboy, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, andy7, suhy-19, Bostorn, Miczab, Boshi
• Strona 1 z 1
Wybór motocykla
Witam jestem pierwszy raz na tym forum i chciałbym się poradzić poszukuje motocykla 600-750cc do 5tyś zł (wkład dodatkowy na drobne naprawy przewidziany) motocykl musi posiadać min 100koni i być dość pancerny bo mam zamiar pobawić się trochę w jazdę na kole myślałem nad cbr f3 ale chętnie posłucham innych propozycji
moje poprzednie sprzęty chinol 50cc quad yamaha yfm 200 yamaha xj 600 diversion i teraz kawasaki zzr600
moje poprzednie sprzęty chinol 50cc quad yamaha yfm 200 yamaha xj 600 diversion i teraz kawasaki zzr600
- sebax99
- Świeżak
Re: Wybór motocykla
A masz też trochę odłożone na lekarza? NFZ wszystkiego Ci nie zrefunduje, a widząc Twoje podejście do tematu, choć nie życzę, to kiepsko to widzę.
-
surround - Świeżak
W 5 kpln raczej nie zmieścisz się, żeby kupić małego Horneta i trumnę. Dlatego zacznij od trumny a na Horneta dozbierasz. 

Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
-
Zimny72 - Zimny Drań
Wez GIXER'a 750

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
hehe na poczÄ…tek do jazdy na kole to dobre
dobrze radzą - może tartak na początek
a jak rozsÄ…dnie to Gs500

- martusiek
- Świeżak
GS 500 będzie najlepszy w Twoim przypadku na początek, natomiast nie wiem czy zmieścisz się z budżetem 5k na zakup czegoś dobrego co nie będzie wymagać remontu.
- Moto-bene
- Świeżak
andy7 napisał(a):Wez GIXER'a 750
Skad taka zmiana???
-
Croowab - Bywalec
Dziwi mnie wasze zdanie jestem w pełni świadomy co robię nie jeżdzę od roku czy dwóch parę sezonów nastukałem a wy mi o trumnie i gs 500 który jedzie jak rower
I niech mi ktoś mi powie aniołeczki
czy każdy taki święty i jazda na kole to coś zakazanego każdy lubi poswirować a ja mówie o tym otwarcie
A tak w ogóle to sprzęt już wybrany co prawda powyżej 5 tyś honda fireblade sc 33 po lift do następnego sezonu
''Pozdrawiam lewa w górę jesteśmy braćmi wszyscy''
I niech mi ktoś mi powie aniołeczki

A tak w ogóle to sprzęt już wybrany co prawda powyżej 5 tyś honda fireblade sc 33 po lift do następnego sezonu
''Pozdrawiam lewa w górę jesteśmy braćmi wszyscy''
- sebax99
- Świeżak
sebax99 napisał(a):Dziwi mnie wasze zdanie jestem w pełni świadomy co robię nie jeżdzę od roku czy dwóch parę sezonów nastukałem a wy mi o trumnie i gs 500 który jedzie jak rower
Tu są dwie szkoły, jedna dotyczy poprawnego formułowania wypowiedzi, druga czytania ze zrozumieniem, gdzieś pomiędzy doszło do błędu i nie wszyscy widać wyłapali, że to nie pierwsze moto, nie ma się co unosić.
sebax99 napisał(a):I niech mi ktoś mi powie aniołeczkiczy każdy taki święty i jazda na kole to coś zakazanego każdy lubi poswirować a ja mówie o tym otwarcie
Nie jeżdżę na kole, nie walę stopala, ba, nawet laczka nie smażę bo potrzebne mi to do życia jak gruźlica. Lubię długie wycieczki, lubię zakręty, też niekoniecznie z kolanem, bo pomimo że nie mam z zejściem na nie najmniejszych problemów, po prostu na drodze nie widzę w tym najmniejszego sensu, poza "szacunem u ziomków", w sumie moje jedyne świrowanie, to fakt, że delikatnie przekraczam prędkość, powiedzmy +20 do tego na co zezwalają przepisy. Uwierz mi, nie wszyscy czują potrzebę robienia wsi na ulicy

sebax99 napisał(a):A tak w ogóle to sprzęt już wybrany co prawda powyżej 5 tyś honda fireblade sc 33 po lift do następnego sezonu
No i super, wdzięczna maszyna

sebax99 napisał(a):''Pozdrawiam lewa w górę jesteśmy braćmi wszyscy''
Nie...nie jesteśmy, w sumie myślałem, że teksty typu "zabija nas to, co kochamy" to domena zbuntowanych gimnazjalistów, nie poważnych, dorosłych ludzi. Ale no, jedni traktują motocykle jako hobby, inni jak świętą figurkę

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Glenroy napisał(a):Ale no, jedni traktują motocykle jako hobby, inni jak świętą figurkę.
A inni jak zwykłe jeździdło z punktu A do punktu B i sprawny sprzęt do pokonywania korków w mieście. Na wakacje wolę samochód: klima, muzyczka, duży bagażnik i możliwość zabrania żony i syna.

Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
-
Zimny72 - Zimny Drań
Ja też bym dozbierał - 5k to mega mały budżet. Jak dozbierasz kilka tysięcy, bez problemu kupisz sobie Yamahe FZ6-N. Ja mam i nie narzekam (na ten moment nie zamieniłbym jej na żaden inny model).
Od prawie 8 miesięcy temat jest martwy, powinien polecieć warn, ale mam dobry dzień
/Glenroy
Od prawie 8 miesięcy temat jest martwy, powinien polecieć warn, ale mam dobry dzień

- mpire
- Świeżak
mpire napisał(a):Ja też bym dozbierał - 5k to mega mały budżet. Jak dozbierasz kilka tysięcy, bez problemu kupisz sobie Yamahe FZ6-N. Ja mam i nie narzekam (na ten moment nie zamieniłbym jej na żaden inny model).
A jak dozbiera jeszcze kilka tysięcy, to wybuduje sobie dom, kupi jacht i zrobi sobie wycieczkę na księżyc...takie rady, to przepraszam, ale możecie sobie w rzyć wsadzić, budżet jest jasno określony i widocznie dozbieranie nie wchodzi w grę, tym bardziej kilku tysięcy, mając tylko kilka tysięcy, na prawdę tak ciężko to zrozumieć, że niektórzy pieniędzmi nie srają i trochę ciężko może być im odłożyć grubszą sumkę?
Masz Yamahę FZ6N i twierdzisz, że nie zamienił byś jej na nic innego, bo pewnie też po prostu na niczym innym nie jeździłeś kolego

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
-
Glenroy - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości