#Problem# - mały rozmiar kombinezonu
• Strona 1 z 1
#Problem# - mały rozmiar kombinezonu
Witam
W tym roku zaczynam swoją przygodę na moto. Zakupiłem już kask i zapisałem się na kurs prawo jazdy. Pozostała mi tylko kwestia zakupu ciuchów i po zdaniu prawka mogę szukać motocykla. Niestety zakup kombinezonu okazał się trochę trudniejszy niż myślałem. Mam około 176 cm wzrostu i 60 kg wagi (w skrócie "szczupak") i po odwiedzeniu kilku sklepów okazuje się że nie łapie się w żadną męską rozmiarówkę. W jednym z nich zaproponowano mi zakup damskich ciuchów. Dla przykładu idealnie leżał alpinestars stella w rozmiarze 42 lub dainese veloster w rozmiarze 40.
Czy ktoś z was ma lub miał podobną sytuację? Jakie alternatywne rozwiązanie możecie polecić (przytycie nie wchodzi w grę
)? Czy znacie marki które dysponują małą męską rozmarówką? Z góry dziękuje za każdą wskazówkę 
W tym roku zaczynam swoją przygodę na moto. Zakupiłem już kask i zapisałem się na kurs prawo jazdy. Pozostała mi tylko kwestia zakupu ciuchów i po zdaniu prawka mogę szukać motocykla. Niestety zakup kombinezonu okazał się trochę trudniejszy niż myślałem. Mam około 176 cm wzrostu i 60 kg wagi (w skrócie "szczupak") i po odwiedzeniu kilku sklepów okazuje się że nie łapie się w żadną męską rozmiarówkę. W jednym z nich zaproponowano mi zakup damskich ciuchów. Dla przykładu idealnie leżał alpinestars stella w rozmiarze 42 lub dainese veloster w rozmiarze 40.
Czy ktoś z was ma lub miał podobną sytuację? Jakie alternatywne rozwiązanie możecie polecić (przytycie nie wchodzi w grę

- Phi1ip
- Świeżak
Re: #Problem# - mały rozmiar kombinezonu
Znajomy był w podobnej sytuacji,180 cm wzrostu 62 kg wagi
zakupił kombinezon w rozmiarze Damskim ale nie wyglądał na damski

- adrian22
- Świeżak
adrian22 napisał(a):Znajomy był w podobnej sytuacji,180 cm wzrostu 62 kg wagi
dzięki za info

- Phi1ip
- Świeżak
Odświeżam...
Czy ktoś jeszcze ma jakąś radę ?
Czy ktoś jeszcze ma jakąś radę ?
- Phi1ip
- Świeżak
No niestety lekko nie ma. Ja jestem jeszcze mniejszy i znam problem doskonale. Niektóre firmy mają mniejszą rozmiarówkę. Nie wiem w jakim przedziale cenowym szukasz ale Revit, Dainese, Spidi mają mniejsze rozmiary, a niektóre modele można zamówić wedle swojej rozmiarówki.
- Wertyder
- Świeżak
Cześć, miałem ten sam problem, 175 cm i 65kg, najmniejsze rozmiary większości firm, tj. 46 były na mnie za duże, dowiedziałem się że z firmy Rebelhorn rozmiary są trochę mniejsze, jak się okazało rozmiar 46 jest dla mnie dobry, także jeśli nie znalazłeś jeszcze kombinezonu to polecam sprawdzić Rebelhorna 

-
Naszim - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe