Zobacz wÄ…tek - zakup motocykla po 12 latach przerwy
NAS Analytics TAG

zakup motocykla po 12 latach przerwy

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

zakup motocykla po 12 latach przerwy

Postprzez Radim » 8/7/2006, 21:21

Witam wszystkich. Mam 33 lata, motocyklem jeździłem ostatnio 12 lat temu! Miałem MZ etz 250 ( kupiłem jak zrobiłem prawko w wieku 18 lat , 3 lata jeżdziłem, później 2 lata stała bo się skończył silnik, w końcu zrobiłem i sprzedałem). Bakcyla jednak połknąłem i teraz po latach (wiadomo rodzina ,samochód) chcę ponownie kupić motocykl. Mam ok.5000zł. Zastanawiam się nad tym co to miałoby być. Nie będę udawał gieroja i wsiadał od razu na 600 czy 750 (parę tych moto już widziałem i na razie przerażają mnie i mocą i wielkością - o 900 nawet nie wspomnę). Nie mam wielkiej postury - 170 cm wzrostu i 70 kg wagi( z MZ problemów nie miałem nigdy:)bez upadku, wypadku ). Myślę o moto typu GPZ 500s, GS 500( z pełną owiewką- interesują mnie tylko przecinaki lub coś co tak wygląda:) lub CBR 400, ZXR 400, FZR 400. Poradźcie co jest najlepsze. Wiem ,że 400 są troche nietypowe ale będę ten motocykl użytkował bardzo sporadycznie z powodu pracy w delegacjach ( zostają tylko weekendy). Prosze o poważne odpowiedzi.
Radim
Świeżak

Postprzez MIK » 10/7/2006, 15:54

kup na poczatek 600tkę. Ja miałem ten sam problem. Po 6 latach przerwy z "eci 251" przesiadłem sie na GSX 600 F i bardzo dobrze mi sie jeździ... Za 5tkę mozesz znaleść dobry sprzęt, dołożysz troche w serwisie i bedzie maszyna cudo. Polecam na pierwszy "duży" moto. Odradzam GS 500, po kilku tygodniach stwierdzisz ze to rower...

pozdrawiam

_________
GSX F 600
MIK
Świeżak

Postprzez dzikus » 11/7/2006, 12:13

Chyba niedokladnie przeczytales ze on niechce 600tki. A z tym rowerem to ktost tu chyba odgapia czyjes wypowiedzi..... bo jedna taka osoba na forum juz cos wspominala o rowerze :) Malo oryginalny jestes. A to ze jest mala to wlasnie daje jej najwiekrzego uroku tymbardziej ze Radim jest niezbyt wysoki to mu sie bedzie bardzo dobrze smigalo.
Zabytkowa Honda cb 200 i suzuki Gs 500 E
W przyszlosci Honda Hornet.
dzikus
Świeżak

Postprzez MIK » 14/7/2006, 11:17

dzikus napisał(a):Chyba niedokladnie przeczytales ze on niechce 600tki. A z tym rowerem to ktost tu chyba odgapia czyjes wypowiedzi..... bo jedna taka osoba na forum juz cos wspominala o rowerze :) Malo oryginalny jestes. A to ze jest mala to wlasnie daje jej najwiekrzego uroku tymbardziej ze Radim jest niezbyt wysoki to mu sie bedzie bardzo dobrze smigalo.

hmmm... nie czytam wszystkich postów tutaj na forum... jeśli "ukradłem" komuś powiedzenie "rower" to teraz nie pozostaje mi nic innego tylko sie zabić...

Swoją drogą jeśli ktoś to juz wcześniej napisał, to coś w tym musi być.... Moze warto w ten sposób na to spojrzeć.

"Rower" moge zastąpić "hulajnoga", wyjdzie na to samo...

peace

ps. to jest moje zdanie o GSie i chyba moge takie mieć. Chyba ze juz ktoś miał wcześniej takie zdanie i juz nikt inny nie moze takiego mieć? :)

hahahahaha

________
GSX F 600
MIK
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 41 gości

na górê