Który kask będzie najlepszym wyborem?
• Strona 1 z 1
Który kask będzie najlepszym wyborem?
Witam, szukam dla siebie odpowiedniego kasku do 800zł. Na oku mam 3 modele:
Airoh Storm
HJC CS-15
HJC TR-1
Który z nich będzie najlepszym wyborem, a może polecacie jakiś inny kask w tej cenie? Kask na sporta, miasto i jakieś niedługie trasy
Airoh Storm
HJC CS-15
HJC TR-1
Który z nich będzie najlepszym wyborem, a może polecacie jakiś inny kask w tej cenie? Kask na sporta, miasto i jakieś niedługie trasy

- AAAyy
- Świeżak
Re: Który kask będzie najlepszym wyborem?
CS-15 jest rozsądnym kaskiem, TR-1 również, ale w cenie do 500 zł
Sport, miasto, niedługie trasy, 800zł?
Jeśli nie potrzebujesz blendy przeciwsłonecznej, to spójrz na HJC FG-17. Za mniej niż 800zł, jeśli dobrze poszukasz otrzymujesz skorupę z kompozytu na bazie włókna szklanego (topowy materiał na skorupę kasku), zapięcie DD, rozsądną wentylację oraz pinlock w zestawie.
Jeśli z kolei potrzebujesz blendy, to zobacz HJC FG-ST, który jest po prostu FG-17 z blendą przeciwsłoneczną i, co za tym idzie, wyższą ceną.

Sport, miasto, niedługie trasy, 800zł?
Jeśli nie potrzebujesz blendy przeciwsłonecznej, to spójrz na HJC FG-17. Za mniej niż 800zł, jeśli dobrze poszukasz otrzymujesz skorupę z kompozytu na bazie włókna szklanego (topowy materiał na skorupę kasku), zapięcie DD, rozsądną wentylację oraz pinlock w zestawie.
Jeśli z kolei potrzebujesz blendy, to zobacz HJC FG-ST, który jest po prostu FG-17 z blendą przeciwsłoneczną i, co za tym idzie, wyższą ceną.
Suzuki GS 500 E
-
DedeRR - Świeżak
A porównując HJC FG-17 z BELL Qualifer-DLX który byłby lepszym wyborem? Cena jest podobna, a w BELLu podoba mi się ta ściemniająca szyba. Obydwa mają zapięcie DD co jest plusem, w bellu natomiast nie ma pinlocka, ale do tej pory go nie miałem więc jego brak mi raczej nie będzie przeszkadzał. BELL mi się trochę bardziej podoba.
- AAAyy
- Świeżak
Właśnie zapomniałem wspomnieć o BELLu, który z racji fotochromu się wyróżnia. Musiałbyś go przymierzyć, bo leży zgoła inaczej niż HJC, a jak wiadomo, to jest sprawa kluczowa.
W HJC masz lepszą skorupę, w BELLu masz wizjer, musisz zdecydować co wolisz. Fotochrom fajna sprawa, ale ja osobiście w słoneczne dni wolę jeździć w szybie lustrzanej, a jeszcze nie ma "samolustrującego" się wizjera
W HJC masz lepszą skorupę, w BELLu masz wizjer, musisz zdecydować co wolisz. Fotochrom fajna sprawa, ale ja osobiście w słoneczne dni wolę jeździć w szybie lustrzanej, a jeszcze nie ma "samolustrującego" się wizjera

Suzuki GS 500 E
-
DedeRR - Świeżak
Dzięki, przymierzę i się zdecyduję, ale kusi mnie jakoś ten BELL 

- AAAyy
- Świeżak
Tyle, że o ile dobrze pamiętam przymierzane kaski Bella, to te mają mało miejsca przed brodą, więc nadają się do takiego samego kształtu głowy, który pasuje do Araia.
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
-
Zimny72 - Zimny Drań
AAAyy: zarówno HJC FG-17 jak i Bell Qualifer-DLX to chyba najlepszy wybór w tym przedziale cenowym.
Ale przymierz oba bo z doświadczenia wiem ze 'leża' zupełnie inaczej.
Też byłem napalony na tego Qualifera ale po przymiarce mina mi zrzedła
Co do fotochromu. Kumpel kupil Bella i jest zachwycony tym ustrojstwem
Ale przymierz oba bo z doświadczenia wiem ze 'leża' zupełnie inaczej.
Też byłem napalony na tego Qualifera ale po przymiarce mina mi zrzedła

Co do fotochromu. Kumpel kupil Bella i jest zachwycony tym ustrojstwem

SV650, Monster750, FZ-6 ...
-
qubus333 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości