Kawasaki GPX 600R 1991r miękkie lagi?
• Strona 1 z 1
Kawasaki GPX 600R 1991r miękkie lagi?
Witam
posiadam dziwny problem otóz lagi mam strasznie miekkie gdzie właściciel poprzedni który był zielony w tych sprawach twiedził ze wymieniał no niby są suche ładnie nic im się nie dzieje tylko jest coś takiego przy nich czy to jest aby utwardzić amory przód czy jak ? są 3 tryby ale jakbym nie ruszał to będzie bez zmian. pozdrawiam http://www.fotosik.pl/zdjecie/f6af8b9a4fb36f55
posiadam dziwny problem otóz lagi mam strasznie miekkie gdzie właściciel poprzedni który był zielony w tych sprawach twiedził ze wymieniał no niby są suche ładnie nic im się nie dzieje tylko jest coś takiego przy nich czy to jest aby utwardzić amory przód czy jak ? są 3 tryby ale jakbym nie ruszał to będzie bez zmian. pozdrawiam http://www.fotosik.pl/zdjecie/f6af8b9a4fb36f55
tak
- djadek8
- Świeżak
Re: Kawasaki GPX 600R 1991r miękkie lagi?
ciekawe co to za wynalazek, wygląda jak jakies elektroniczne sterowanie, moto z takiego rocznika że duza szansa że układ nie działa i stad problem..
opcja 2 lagi kiepsko przeserwisowane
opcja 3 lagi i wszystko jest ok - ale wg ciebie sa za miekkie
wtedy mozna zrobic mały "tuning" zmieniajac olej ja bardziej gęsty, i nalać odrobine więcej
opcja 2 lagi kiepsko przeserwisowane
opcja 3 lagi i wszystko jest ok - ale wg ciebie sa za miekkie
wtedy mozna zrobic mały "tuning" zmieniajac olej ja bardziej gęsty, i nalać odrobine więcej
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Re: Kawasaki GPX 600R 1991r miękkie lagi?
Posiadasz motocykl z tak zwanym anty nurkiem. Czyli po wciśnięciu nagle przedniego hamulca zawór kulowy ogranicza przepływ oleju w amortyzatorze przez co zawieszenie przednie nie nurkuje w dół i motocykl staje się precyzyjniejszy podczas hamowania.To tak pokrótce jeśli chodzi o teorię ale w praktyce nie zawsze ten wynalazek działał, dlatego już takich rzeczy nie uświadczy się w dzisiejszych popularnych motocyklach.
Co do miękkiego amortyzatora być może jest zalany olej niewłaściwej lepkości lub faktycznie zawór w anty nurka jest całkowicie otwarty stąd brak wyczuwalnej pracy amortyzatora.
Co do miękkiego amortyzatora być może jest zalany olej niewłaściwej lepkości lub faktycznie zawór w anty nurka jest całkowicie otwarty stąd brak wyczuwalnej pracy amortyzatora.
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości