Zobacz wątek - Skład Mieszanki Suzuki RF
NAS Analytics TAG

Skład Mieszanki Suzuki RF

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Skład Mieszanki Suzuki RF

Postprzez jawor10 » 13/4/2017, 21:43

Witam
Mam takie pytanko odnośnie regulacji składu mieszanki w suzuki RF900.
Po czyszczeniu gaźników mam problem z odpaleniem moto na zimnym tzn. Przy ssaniu raczej go zalewa, przy odpalaniu bez gazu łapie ale zaraz gaśnie potem nic. Przy kręceniu rozrusznikiem nie chce załapać tak jakby się zalał, co dziwne za 10 min zapala od strzała bez ssania.
Po odpaleniu i zgaszeniu pali od strzała, gdy chodzi chwile na ssaniu strzela co jakis czas w tlumik.
Gazniki Mikuni BDST36SS E-03 serwisówka podaje że skład mieszanki ma byc wkręcony na maxa "PRE-SET". Obecnie wykręcone na 1,5obr. Przed regulacją było na 2obr ale też ciężko palił na ssaniu lecz bez ssania palił lepeij na zimnym.
Patrząc na rys. gażnika załączonego w serw. rozumiem że wykręcanie śruby od składu mieszanki która jest stożkiem zwiększa ilość mieszanki na wolnych czyli wzbogaca mieszanke??
Co może być przyczyna ciężkiego palenia po przestoju motocykla przez 1 noc. Paliwo ucieka? jak najlepiej to sprawdzić?
Pozdrawiam
jawor10
Świeżak

Re: Skład Mieszanki Suzuki RF

Postprzez henio12323 » 14/4/2017, 07:06

wyglada na to że zalewa

to czy wzbogacasz czy zubazasz to zalezy od nie kształtu sruby, tylko od jej umiejscowienia, jak miedzy przepustnicą a głowicą - wykręcająć wzbogacasz, jak miedzy przepustnicą a airboxem odwrotnie.

taki skład najlepiej z waukometrem dobrym regulować
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Re: Skład Mieszanki Suzuki RF

Postprzez jawor10 » 14/4/2017, 07:30

Posiadam Wakuometry zegarowe raczej do użytku podstawowego. Czy mogę za ich pomocą wyregulować skład mieszanki?? Podciśnienie udało mi się ustawić w miarę równo na wszystkie pary gaźników.
jawor10
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 3 gości

na górê