Polerowanie tłumika Honda CBF 500
• Strona 1 z 1
Polerowanie tłumika Honda CBF 500
Cześć, przymierzam się do odkręcenia rur od kolektora z tłumikiem. Są zardzewiałe więc chcę je wyczyścić i pomalować farbą na wysoką temperaturę. Przy okazji chciałbym wypolerować tłumik, ma sporo głębokich rys i zdaję sobie sprawę, że są nie do usunięcia. Ale może chociaż uda mi się go doprowadzić do odrobinę lepszego wizualnie stanu. Na tłumiku mam oznaczenie HM MET E1. Nie wiem z czego jest wykonany tłumik - nie znam się. Czy mogę i jeśli tak jak polerować taki tłumik?
Symbol na tlumiku

Tłumik

Rury wydechowe

Symbol na tlumiku

Tłumik

Rury wydechowe

- aknorts
- Świeżak
Re: Polerowanie tłumika Honda CBF 500
jakas blacha nierdzewna, lekko nie jest takie cos wypolerować. zalezy jeszcze jaki chcesz efekt, ale mozna zaczac papier powiedzmy 500-700 do 1000 żeby zjechac rysy głębsze ( chyba że chcesz suepr efekt mozna zacząc niżej i najgłebsze rysy wyrównać powinieneś ) . potem troche przepolerowac 1200-1500 na mokro.
potem polerka docelowa, najlepiej jakas pasta typowo do nierdzewki, i jakas maszyna, ręcznie to sie zarzniesz szybko
chociazby jakis krazek filcowy na wiertarke.
potem polerka docelowa, najlepiej jakas pasta typowo do nierdzewki, i jakas maszyna, ręcznie to sie zarzniesz szybko

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Re: Polerowanie tłumika Honda CBF 500
Dzięki, właśnie o to mi chodziło czy to nierdzewka bez żadnej powłoki. Już zdjąłem rury i wydech. Zacząłem polerować tłumik papierem ściernym od 40, niestety motocykl jest po szlifie i większe rysy i tak zostały. Jutro skończę i wrzucę zdjęcia jak wyszło.
- aknorts
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości