Przeróbka krawiecka spodni tekstylnych.
• Strona 1 z 1
Przeróbka krawiecka spodni tekstylnych.
Witam.
Kupiłem niedawno kurtkę Alpinestars Andes Drystar.
Chciałbym dokupić do niej spodnie, by mieć fajny komplet turystyczny. Oczywiście w grę wchodzą tylko spodnie od A*, gdyż chcę móc łączyć je z kurtką (tą, jak i letnią TGP Pro Air).
Jest jednak problem. Spodnie są albo za duże w pasie, albo za krótkie. Wszystkie od A*, bez wyjątku.
Pomyślałem, że wyjściem mogłoby być kupienie tych, co na długość są dobre i zwęzić je u krawca. Czy ktoś robił kiedyś coś podobnego, albo czy miał do czynienia z czymś takim? Czy takie "poprawianie fabryki" nie wpłynie drastycznie na poziom bezpieczeństwa takich spodni?
Pozdrawiam.
Kupiłem niedawno kurtkę Alpinestars Andes Drystar.
Chciałbym dokupić do niej spodnie, by mieć fajny komplet turystyczny. Oczywiście w grę wchodzą tylko spodnie od A*, gdyż chcę móc łączyć je z kurtką (tą, jak i letnią TGP Pro Air).
Jest jednak problem. Spodnie są albo za duże w pasie, albo za krótkie. Wszystkie od A*, bez wyjątku.
Pomyślałem, że wyjściem mogłoby być kupienie tych, co na długość są dobre i zwęzić je u krawca. Czy ktoś robił kiedyś coś podobnego, albo czy miał do czynienia z czymś takim? Czy takie "poprawianie fabryki" nie wpłynie drastycznie na poziom bezpieczeństwa takich spodni?
Pozdrawiam.
Suzuki GS 500 E
-
DedeRR - Świeżak
Re: Przeróbka krawiecka spodni tekstylnych.
1.To długa kurtka - potrzebujesz ją przypinać?
2. Szwy. Nici powinny być wzmacniane a nie zwykłe bawełniane. Jak sprawdzisz? Topią się gdy je przypalać zapalniczką. Chodzi o to by nie porwały sie na szwach w razie W. Wiec wszelkie przeróbki mogą wpływać na wytrzymałość. Chyba, że jakiś krawiec jest kumaty i sie podejmie.
3.Może poszukaj spodni wśród innych marek?
Czasem kurtki mają zamek składający się z 2częsci. Jedna jest już przyszyta do kurtki a drugą po odpięciu można przyszyć do spodni.
4. Popatrz też na pas (wpisz w google: PAS RST DO POŁĄCZENIA JEANSÓW Z KURTKĄ.)
Nakłada się do zwykły pasek.
Może to jest rozwiązanie?
2. Szwy. Nici powinny być wzmacniane a nie zwykłe bawełniane. Jak sprawdzisz? Topią się gdy je przypalać zapalniczką. Chodzi o to by nie porwały sie na szwach w razie W. Wiec wszelkie przeróbki mogą wpływać na wytrzymałość. Chyba, że jakiś krawiec jest kumaty i sie podejmie.
3.Może poszukaj spodni wśród innych marek?
Czasem kurtki mają zamek składający się z 2częsci. Jedna jest już przyszyta do kurtki a drugą po odpięciu można przyszyć do spodni.
4. Popatrz też na pas (wpisz w google: PAS RST DO POŁĄCZENIA JEANSÓW Z KURTKĄ.)
Nakłada się do zwykły pasek.
Może to jest rozwiązanie?
SV650, Monster750, FZ-6 ...
-
qubus333 - Świeżak
Re: Przeróbka krawiecka spodni tekstylnych.
Znajomy zajmuje się naprawą ciuchów motocyklowych - zwęża, wydłuża, wszywa zniszczone elementy itp. Widziałam jego "dzieła" - odwala kawał dobrej roboty. Wszystko oczywiście na odpowiednich materiałach, szyte wzmacnianą nicią itp. Poszukaj takiego właśnie fachowca zamiast zwykłego krawca.
-
Ruda_Małpa - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe