Zobacz wątek - Przeróbka krawiecka spodni tekstylnych.
NAS Analytics TAG

Przeróbka krawiecka spodni tekstylnych.

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Przeróbka krawiecka spodni tekstylnych.

Postprzez DedeRR » 6/4/2017, 20:11

Witam.

Kupiłem niedawno kurtkę Alpinestars Andes Drystar.
Chciałbym dokupić do niej spodnie, by mieć fajny komplet turystyczny. Oczywiście w grę wchodzą tylko spodnie od A*, gdyż chcę móc łączyć je z kurtką (tą, jak i letnią TGP Pro Air).

Jest jednak problem. Spodnie są albo za duże w pasie, albo za krótkie. Wszystkie od A*, bez wyjątku.
Pomyślałem, że wyjściem mogłoby być kupienie tych, co na długość są dobre i zwęzić je u krawca. Czy ktoś robił kiedyś coś podobnego, albo czy miał do czynienia z czymś takim? Czy takie "poprawianie fabryki" nie wpłynie drastycznie na poziom bezpieczeństwa takich spodni?

Pozdrawiam.
Suzuki GS 500 E
DedeRR
Świeżak

Re: Przeróbka krawiecka spodni tekstylnych.

Postprzez qubus333 » 7/4/2017, 20:24

1.To długa kurtka - potrzebujesz ją przypinać?
2. Szwy. Nici powinny być wzmacniane a nie zwykłe bawełniane. Jak sprawdzisz? Topią się gdy je przypalać zapalniczką. Chodzi o to by nie porwały sie na szwach w razie W. Wiec wszelkie przeróbki mogą wpływać na wytrzymałość. Chyba, że jakiś krawiec jest kumaty i sie podejmie.
3.Może poszukaj spodni wśród innych marek?
Czasem kurtki mają zamek składający się z 2częsci. Jedna jest już przyszyta do kurtki a drugą po odpięciu można przyszyć do spodni.
4. Popatrz też na pas (wpisz w google: PAS RST DO POŁĄCZENIA JEANSÓW Z KURTKĄ.)
Nakłada się do zwykły pasek.
Może to jest rozwiązanie?
SV650, Monster750, FZ-6 ...
qubus333
Świeżak

Re: Przeróbka krawiecka spodni tekstylnych.

Postprzez Ruda_Małpa » 11/4/2017, 08:24

Znajomy zajmuje się naprawą ciuchów motocyklowych - zwęża, wydłuża, wszywa zniszczone elementy itp. Widziałam jego "dzieła" - odwala kawał dobrej roboty. Wszystko oczywiście na odpowiednich materiałach, szyte wzmacnianą nicią itp. Poszukaj takiego właśnie fachowca zamiast zwykłego krawca.
Ruda_Małpa
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe