Suzuki DL 650 czy Yamaha Fazer 600?
• Strona 1 z 1
Suzuki DL 650 czy Yamaha Fazer 600?
Hej,
Przymierzam się do zakupu pierwszego moto. Rozważam jak w tytule:
- Suzuki DL650 (V-Storm)
- Yamaha Fazer 600
Motocykla będe używał głównie do jazdy po zatłoczonych ulicach Warszawki ale również do dalszych wyjazdów z żonką na tylnym siedzeniu.
Możecie mi coś doradzić, wskazać plusy i minusy obu modeli?
dzięki
Adam
Przymierzam się do zakupu pierwszego moto. Rozważam jak w tytule:
- Suzuki DL650 (V-Storm)
- Yamaha Fazer 600
Motocykla będe używał głównie do jazdy po zatłoczonych ulicach Warszawki ale również do dalszych wyjazdów z żonką na tylnym siedzeniu.
Możecie mi coś doradzić, wskazać plusy i minusy obu modeli?
dzięki
Adam
- addut
- Świeżak
-
R1 - Bywalec
-
GregorMoto - Bywalec
- streetfighter-1
- Świeżak
To zależy m.in. od Twjego wzrostu, bo jeśli, jak ja, masz >190 cm to na Fazerze będziesz wyglądać średnio poważnie, a V-Strom będzie ok.
Ja kupiłem V-Stroma 1000 (na 1sze moto w tym orku) z takim samym przeznaczeniem jak Ty, czyli po zatłoczonych ulicach, ale też poza miastem.
Zrobiłem nim od lutego 12.000 km (mój 1szy sezon) i spokojnie mogę go polecić. Zresztą ze względu na to, że kupiłem 2 moto, planuję go sprzedać.
Pzdr
Ja kupiłem V-Stroma 1000 (na 1sze moto w tym orku) z takim samym przeznaczeniem jak Ty, czyli po zatłoczonych ulicach, ale też poza miastem.
Zrobiłem nim od lutego 12.000 km (mój 1szy sezon) i spokojnie mogę go polecić. Zresztą ze względu na to, że kupiłem 2 moto, planuję go sprzedać.
Pzdr
DL1000 -> Yamaha MT01 -> Hayabusa
-
Hube - Świeżak
ale zadałeś pytanie Dl czy FAZER wszystko zależy gdzie chcesz tym jeżdzić jak,gdzie itd???? ale jak cos to jakbym miał wybierać z tych dwóch to oczywiście Yamaszke !!!
- mateo Fazer 600
- Świeżak
Jeżeli motocykl miałby być tylko do pracy i podróżowania z żonką to chyba bym wziął DL'a bo Fazer <zalezy tez o ktorym roczniku mowisz> lubi wysokie obroty, a DL ma nisko maksymalny moment co nie jest bez znaczenia, zbiornik ma 22 litry, choc nie wiem jak ze spalaniem no ale napewno przełozy sie to na ciut wiekszy zasięg. Chociaż ostatnio zrobiliśmy traske 240 kilometrów to przy predkosciach bardziej zblizonych do 150-220 wciągnał 6,7L pierwszy raz dokladnie mierzylem i bylem w szoku, a paliwo zwykłe, nie żadne ultimate:P Ale jezeli jezdzac sam lubisz sobie pozapie*dalac jakąś gumeczke gdzieś strzelić:P to fazerek chyba bedzie lepszy:) tzn mowie o fz6 bo fzs to nie wiem:) pozdro
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
spazz napisał(a):Hube prosze nie znecaj sie i nie przypominaj mi jaki masz 2 gi motocykl :/
Toć ani słowem nie wspomniałem nazwy... Z resztą chyba zapraszałem na jazdę próbną? Ciągle ważne... do pierwszych śniegów...
DL1000 -> Yamaha MT01 -> Hayabusa
-
Hube - Świeżak
Ja wybrał bym fazera ostatno czytałem test właśnie fazera i w mieście wypada nieźle:)
Nienawidze anty motocyklistów co życzą nam źle ;/;/ fan streetbike moto gp fmx/sm/mx/MP i ME/
(otwórz link)Im

-
konan - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości