Yamaha XJ600S - głośna praca drugiego biegu
• Strona 1 z 1
Yamaha XJ600S - głośna praca drugiego biegu
Witam
Mam problem z motocyklem Yamaha XJ600 z 1993 roku. Kosz sprzęgłowy hałasuje na luzie co jest normą i po wciśnięciu sprzęgła sie wycisza, wszystkie biegi wchodzą bez problemu ale drugi bieg strasznie hałasuje, po wbiciu dwójki słychać metaliczne stukanie, pozostałe bieg pracują cicho i bez żadnych hałasów. Co mnie czeka, co to może być?
Mam problem z motocyklem Yamaha XJ600 z 1993 roku. Kosz sprzęgłowy hałasuje na luzie co jest normą i po wciśnięciu sprzęgła sie wycisza, wszystkie biegi wchodzą bez problemu ale drugi bieg strasznie hałasuje, po wbiciu dwójki słychać metaliczne stukanie, pozostałe bieg pracują cicho i bez żadnych hałasów. Co mnie czeka, co to może być?
- n0rbino
- Świeżak
Re: Yamaha XJ600S - głośna praca drugiego biegu
Czy jest ktoś kto może w jakikolwiek sposób pomóc?
- n0rbino
- Świeżak
Re: Yamaha XJ600S - głośna praca drugiego biegu
najlepiej pisz na forum wróżbitów
ciezko powiedziec co to moze byc, moze wybieraki maja luzy i bieg próbuje wypadac stad hałas
a moze po prostu zazębienie mocno wyrobiona i wydaje dziwne dzwięki.
jak mocno obciązysz silnik bieg nie wyapda ? jak strzelisz ze sprzęgła to nie przeskakuje nic w skrzynbi ?
olej czysty po spuszczeniu ?
ciezko powiedziec co to moze byc, moze wybieraki maja luzy i bieg próbuje wypadac stad hałas
a moze po prostu zazębienie mocno wyrobiona i wydaje dziwne dzwięki.
jak mocno obciązysz silnik bieg nie wyapda ? jak strzelisz ze sprzęgła to nie przeskakuje nic w skrzynbi ?
olej czysty po spuszczeniu ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości