Zapłon Cdi-zwarcie ? wsk 125 b1 68r
• Strona 1 z 1
Zapłon Cdi-zwarcie ? wsk 125 b1 68r
witam.Po powrocie z przejażdżki zgasiłem wsk i poszedłem na obiad,po obiedzie gdy chciałem ją odpalić w ogóle nie było szans.
Po zdjęciu magneto zauważyłem,że 2 kabelki przetarły się właśnie od tego magneto,nie były one całkowicie przerwane ale ta guma co jest na kablu i troche miedzi było zniszczone,zaizolowałem kabelki skręciłem wszystko w całość ale i tak nic :c możliwe,że coś się przepaliło ? iskra jest słabsza od tej co była zawsze ale jest. wstawiam zdjęcia z oznaczonymi kabelkami.te dwa kabelki do zdjęcia ułożyłem w miejscach w których właśnie ocierały o magneto.
tam gdzie taśma było właśnie widać aż miedź,w takiej właśnie pozycji był kabel przed zaizolowaniem
a tu drugi kabel,też w takiej pozycji go zastałem
a tu macie zdjęcie całego zapłonu

Po zdjęciu magneto zauważyłem,że 2 kabelki przetarły się właśnie od tego magneto,nie były one całkowicie przerwane ale ta guma co jest na kablu i troche miedzi było zniszczone,zaizolowałem kabelki skręciłem wszystko w całość ale i tak nic :c możliwe,że coś się przepaliło ? iskra jest słabsza od tej co była zawsze ale jest. wstawiam zdjęcia z oznaczonymi kabelkami.te dwa kabelki do zdjęcia ułożyłem w miejscach w których właśnie ocierały o magneto.
tam gdzie taśma było właśnie widać aż miedź,w takiej właśnie pozycji był kabel przed zaizolowaniem

a tu drugi kabel,też w takiej pozycji go zastałem

a tu macie zdjęcie całego zapłonu

- diven
- Świeżak
a co na obiad było ?
i nie rozumiem jakiej odpowiedzi oczekujesz?
jak poszło zwarcie to cos mogło sie przypalic, łatwo ulega wtedy uszkodzeniu np moduł. ale jak iskra jest to moduł jest ok.
przewody dobrze jakbys dał nowe
i nie rozumiem jakiej odpowiedzi oczekujesz?
jak poszło zwarcie to cos mogło sie przypalic, łatwo ulega wtedy uszkodzeniu np moduł. ale jak iskra jest to moduł jest ok.
przewody dobrze jakbys dał nowe
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Haha @Henio wariat. A tak na serio uwaga do Ciebie: masz źle poprowadzony przewód i magneto ociera o niego. Poluzuj śruby stratora i poprowadź go pod cewką ładowania. Zrób to w ten sposób uważając aby plastikowa obramówka nie zgniotła przewodu:
https://zapodaj.net/418dccd75c0d7.jpg.html
Ustaw impulsator od paska na kole 0.20-0.30 maks i sprawdź świecę.
PS masz podstawÄ™ stratora z aluminium czy z ocynkowanej stali???
https://zapodaj.net/418dccd75c0d7.jpg.html
Ustaw impulsator od paska na kole 0.20-0.30 maks i sprawdź świecę.
PS masz podstawÄ™ stratora z aluminium czy z ocynkowanej stali???
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości