Zobacz wÄ…tek - Szybka do kasku Uvex. SkÄ…d? Oraz przyciemniana, czy nie?
NAS Analytics TAG

Szybka do kasku Uvex. SkÄ…d? Oraz przyciemniana, czy nie?

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Szybka do kasku Uvex. SkÄ…d? Oraz przyciemniana, czy nie?

Postprzez lewy34ra » 31/1/2017, 15:15

Witam wszystkich,
Orientuje się może ktoś czy jest możliwość zamówienia skądś szybki do kasku Uvex Comanche?
Jakiś oficjalny dealer? Szukam już od tygodnia i nic... Tzn, jest jedno źródło, ale wydaje mi się, że ceny są lekko zawyżone...
Szybka, pasuje również do:
Boss 510 Compact
Boss 515
Boss 530
Boss 2000
Boss 4000
Comanche
Daytona 2000
Daytona 3000
Flash
Hero
K-One

A drugie pytanie, czy warto kupować przyciemnianą szybę? Czy będzie problem w godzinach wieczornych?
Pozdrawiam
lewy34ra
Świeżak

Postprzez Glenroy » 31/1/2017, 22:05

Z tego co się orientuję, to UVEX zakończył produkcję i wsparcie kasków motocyklowych. Co do ceny, lustrzanka do mojego RPHA kosztuje ~500zł :D. A czy ciemna szyba będzie przeszkadzać? W słoneczny dzień spoko, wieczorem? W zależności jak bardzo przyciemniona jest szyba, ale tak obrazowo, załóż sobie okulary przeciwsłoneczne ze szkłami kat. 3 - dark smoke, albo kat.2 - light smoke, i zobacz, czy da się jeździć :).

Przyciemniana szyba ma sens, jeżeli IMO, jeździsz wyłącznie w słoneczne dni, albo wozisz ze sobą drugą szybę.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez lewy34ra » 31/1/2017, 23:05

No i chyba masz rację... Żaden sklep w Polsce nie ma pojęcia o istnieniu tych szybek, a na e-bay koszt 280zł...
Tragedia... Zamówiłem drugi kask Boss z dobra szybką i będę przekładał ;) Wyszło 3 razy taniej, niż nowa szybka z DE...
A co do przyciemnienia to faktycznie, chyba nie pewnie bym się czuł w okularach przeciwsłonecznych o zmierzchu;)
Dzieki i pozdrawiam
lewy34ra
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê