Badania lekarskie bezterminowo?
• Strona 1 z 1
Badania lekarskie bezterminowo?
Witam,
zamierzam udać się na kurs kat.A posiadam już PJ na kat.B. Jednak teraz robiąc kolejną kategorie musiał bym zrobić badania i wiem, że większość lekarzy daje je teraz na 15 lat (kiedyś każdy by dał bezterminowe). Czy zna ktoś lekarza w woj. Śląskim, który wydaje badania na czas nie określony.
Dodam, że wiem o tym iż teraz PJ będzie terminowe ale wiąże się to z ważnością blankietu dlatego za 15 lat nie chcę znów robić badań tylko zaktualizować zdjęcie i wymienić blankiet.
Dla zainteresowanych link dotyczÄ…cy sprawy:
http://www.zdrowie.abc.com.pl/artykuly/ ... 11841.html
zamierzam udać się na kurs kat.A posiadam już PJ na kat.B. Jednak teraz robiąc kolejną kategorie musiał bym zrobić badania i wiem, że większość lekarzy daje je teraz na 15 lat (kiedyś każdy by dał bezterminowe). Czy zna ktoś lekarza w woj. Śląskim, który wydaje badania na czas nie określony.
Dodam, że wiem o tym iż teraz PJ będzie terminowe ale wiąże się to z ważnością blankietu dlatego za 15 lat nie chcę znów robić badań tylko zaktualizować zdjęcie i wymienić blankiet.
Dla zainteresowanych link dotyczÄ…cy sprawy:
http://www.zdrowie.abc.com.pl/artykuly/ ... 11841.html
-
eti512 - Świeżak
Zdaje się że jest, przynajmniej jak robiłem 2 lata temu na kat. A to miła pani wspominała że musi wpisać na 15lat "zapobiegawczo, bo przepisy i tak się wkrótce zmienią".
Nie zmienia to faktu że każde PJ masz ważność terminową teraz także czy teraz czy później będzie jakiś termin.
Nie zmienia to faktu że każde PJ masz ważność terminową teraz także czy teraz czy później będzie jakiś termin.
FZ6N '09 98HP
brak podpisu.
brak podpisu.
-
traveler - Świeżak
tylko jak mam rozumiec to, ze w prawo jazdy mam przy kategorii B --- czyli brak terminu waznosci, a przy kategorii A mam do 2031 roku. Sam dokument jest wazny do tego 2031. W tym 2031 czekaja mnie badania tylko na kat A , czy tylko sama wymiana dokumentu?
- kakaroto
- Świeżak
@kakaroto
Tak samo miałem jak zdobyłem kat. A (też kat. B z kreską). W zeszłym roku zdobyłem kolejne uprawnienia i nadal kreska istnieje, o dziwo tylko przy samej kat. B, reszta (B+E i pozostałe kategorie) jest z terminem
Pani w Starostwie też to zauważyła, stwierdziła że to jest błąd (przynajmniej według niej), ale nie jest odpowiedzialna za niego ;D
@Fuqu to tylko kwestia czasu, przynajmniej podstawowe badania.
Tak samo miałem jak zdobyłem kat. A (też kat. B z kreską). W zeszłym roku zdobyłem kolejne uprawnienia i nadal kreska istnieje, o dziwo tylko przy samej kat. B, reszta (B+E i pozostałe kategorie) jest z terminem
Pani w Starostwie też to zauważyła, stwierdziła że to jest błąd (przynajmniej według niej), ale nie jest odpowiedzialna za niego ;D
@Fuqu to tylko kwestia czasu, przynajmniej podstawowe badania.
FZ6N '09 98HP
brak podpisu.
brak podpisu.
-
traveler - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość