Sakwy Oxford 1stTime ---> mała recenzja
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Sakwy Oxford 1stTime ---> mała recenzja
Zapewne wielu z was jeżdżąc na motorze nie raz potrzebowalo spakować gdzieś bagaż. Można założyc kufry, ale nie do każdego sprzętu się da albo moze to wyglądać okropnie (tak bylo w moim przypadku). Mam Suzuki GSF600, instnieje oczywiście możliwośc założenia kufrów bocznych ale jak to bedzie wyglądać? Z pomocą przychodzi Oxford ze swoją ofertą sakw. Wybrałem najtańszy model i nie żałuje.
Sakwy dostajemy w spakowane w eleganckiej reklamówce Oxforda Wystarczy je spakować i założyć na moto. Samo założenie na początku może wydawać się skomplikowane ale po dwóch założeniach nie mamy z tym problemu. Jeden pasek pod siedzenie, dwa nad siedzienie a reszte spinamy dla stabilności expanderami i gotowe-ot cała filozofia.
Sakwy mają pojemność 48 litrów. Tym, którym nic to nie mówi już wyjaśniam. W moim przypadku udało sie spakować:
-10 koszulek w rozmiarze M
-bielizne na 10 dni
-buty sportowe
-ręcznik kąpielowy i mały
-butelkÄ™ z wodÄ…
-jeansy
-bluzÄ™
-paski do noszenia sakw na ramieniu oraz osłony przeciw deszczowe (wyposażenie standardowe sakw)
-aparat cyfrowy
-okulary przeciwsłoneczne w twardym etui
To chyba było by na tyle - dodam, że kieszenie boczne nie zostały użyte ale można do nich włożyć po 2 kanapki, bądz kilka map czy innych małych gadżetów.
Poniżej zamieszczam kilka zdjęć jak wyglądają sakwy na motorze.
Każdemu kto potrzebuje przewieść bagaż na motocyklu a waha się nad wyborem sakw polecam właśnie te, a cena 239zł jest bardzo niska w porównianiu z konkurencją.
Sakwy dostajemy w spakowane w eleganckiej reklamówce Oxforda Wystarczy je spakować i założyć na moto. Samo założenie na początku może wydawać się skomplikowane ale po dwóch założeniach nie mamy z tym problemu. Jeden pasek pod siedzenie, dwa nad siedzienie a reszte spinamy dla stabilności expanderami i gotowe-ot cała filozofia.
Sakwy mają pojemność 48 litrów. Tym, którym nic to nie mówi już wyjaśniam. W moim przypadku udało sie spakować:
-10 koszulek w rozmiarze M
-bielizne na 10 dni
-buty sportowe
-ręcznik kąpielowy i mały
-butelkÄ™ z wodÄ…
-jeansy
-bluzÄ™
-paski do noszenia sakw na ramieniu oraz osłony przeciw deszczowe (wyposażenie standardowe sakw)
-aparat cyfrowy
-okulary przeciwsłoneczne w twardym etui
To chyba było by na tyle - dodam, że kieszenie boczne nie zostały użyte ale można do nich włożyć po 2 kanapki, bądz kilka map czy innych małych gadżetów.
Poniżej zamieszczam kilka zdjęć jak wyglądają sakwy na motorze.
Każdemu kto potrzebuje przewieść bagaż na motocyklu a waha się nad wyborem sakw polecam właśnie te, a cena 239zł jest bardzo niska w porównianiu z konkurencją.
- Załączniki
-
- Sakwy 003.jpg (106.28 KiB) PrzeglÄ…dane 42693 razy
-
- Sakwy 001.jpg (122.71 KiB) PrzeglÄ…dane 42693 razy
-
- Moj GSF z sakwami Oxford OF414 i tankbagiem OF412, którego recenzję postaram się zamieścic
- Sakwy 005.jpg (164.53 KiB) PrzeglÄ…dane 42693 razy
-
mlody-pawel - Świeżak
Kupilem je w sklepie scigacz.pl ==>bagaż miękki==>sakwy
Stelaża nie trzeba, opierają się na owiewce a w moim przypadku częsciowo na stelażu kufra centralnego. Nie ma obaw o porysowanie lakieru, gdyż od strony motocykla sakwy pokryte są materiałem antypoślizgowym, (takim kawałkiem gumy na gąpce). Ewentualnie można w miejscu stykania sie sakw z lakierem przykleić bezbarwną folie ochronną. Ja zapłacilem chyba 5zł za metr kwadratowy
Ale narazie nie zakładalem.
Stelaża nie trzeba, opierają się na owiewce a w moim przypadku częsciowo na stelażu kufra centralnego. Nie ma obaw o porysowanie lakieru, gdyż od strony motocykla sakwy pokryte są materiałem antypoślizgowym, (takim kawałkiem gumy na gąpce). Ewentualnie można w miejscu stykania sie sakw z lakierem przykleić bezbarwną folie ochronną. Ja zapłacilem chyba 5zł za metr kwadratowy

Sprzedam Suzuki Bandit 600S 2003
-
mlody-pawel - Świeżak
potwierdzam że to bardzo dobre torby. Ja mam mniejszą torbe na bak, bo łatwiej się złożyć
i jeszcze torbe na tylne siedzenie. Na krótki wypad taki zestaw wystarcza i wygląda tak:
http://www.bikepics.com/pictures/636977/
Razem z sakwami bocznymi robi się małe kombi

http://www.bikepics.com/pictures/636977/
Razem z sakwami bocznymi robi się małe kombi

DON`T DRINK AND DRIVE!!! | | Sprzedam kask ARAI RX-7 CORSAIR | viewtopic.php?t=19823
-
pawel_rr - Świeżak
A powiedzcie mi jak w takiej konfiguracji (sakwy boczne) wygląda sprawa z pasażerem(ką)?
Jest możliwość przewiezienia plecaczka, czy raczej taki wariant odpada?
pozdrawiam
Jest możliwość przewiezienia plecaczka, czy raczej taki wariant odpada?
pozdrawiam
Suzuki GSF 600N Bandit '99 - już służy komuś innemu
Panie kolego, to się nie ma co przejmować ... to się wszystko zgłasza jako usterkę...
Panie kolego, to się nie ma co przejmować ... to się wszystko zgłasza jako usterkę...
-
czecho - Świeżak
Sakwy raczej nie przeszkadzają pasażerowi. Paski na siedzieniu przechodzą w taki sposób, że nie gniotą tyłka. Na nogi również jest miejsce.
-
mlody-pawel - Świeżak
Witam
Stosował ktoś może tego typu sakwy w hornecie ?
Chodzi mi przede wszystkim o ew. problemy z wydechem (oryginał z osłoną) poprowadzonym górą . Sakwy są zabezpieczone w jakikolwiek sposób przed przypaleniem ?
szerokości
Stosował ktoś może tego typu sakwy w hornecie ?
Chodzi mi przede wszystkim o ew. problemy z wydechem (oryginał z osłoną) poprowadzonym górą . Sakwy są zabezpieczone w jakikolwiek sposób przed przypaleniem ?
szerokości
- saracenu
- Świeżak
Sakwy z serii 1st Time nie są zabezpieczone. Wyższe modele są od dołu, ale żadnych nie możesz połozyć bezpośrednio na wydech. A tak wogole to ta osłona się nagrzewa aż tak bardzo?
-
mlody-pawel - Świeżak
Osłona nie rozgrzewa sie az tak bardzo- tzn po dłuzszej jeździe można ją dotknąć gołą ręką ale zaczyna delikatnie parzyć. Do tego tłumik od spodu jest goły wiec raczej pasek pod zadupkiem nie wchodzi w grę.
Hoffman dzieki za rade ale musze gdzies pomieścic moja pasażerke
Chyba bede skazany na stelaż pod sakwy :/
Znajomy mi mówił że można cos takiego zamontować zamiast uchwytu dla pasażera. Da sie wtedy zamontować top razem z bocznymi sakwami.
Słyszał ktoś coś o tym ?
szrerokosci
Hoffman dzieki za rade ale musze gdzies pomieścic moja pasażerke

Chyba bede skazany na stelaż pod sakwy :/
Znajomy mi mówił że można cos takiego zamontować zamiast uchwytu dla pasażera. Da sie wtedy zamontować top razem z bocznymi sakwami.
Słyszał ktoś coś o tym ?
szrerokosci
- saracenu
- Świeżak
Ten pasek pod zadupkiem to nie jest dobry pomysł - ja tak póścilem expadnera. Moziwie blisko owiewek, jak najdalej od koła a po 2KM na jakiejś dziurze przetarło mi o opone, więc raczej nie polecam.
-
mlody-pawel - Świeżak
witam czy ta 38 litrowa torba (tangbak) nie przeszkadza wczasie normalnej jezdy. oczywiscie jak jest zsunieta. bo wyglada na dosc wysoka.
jeszcze czy mogl bys zrobic jakas fotke w srodku
ta główna kieszeń jest tylko jedna czy sa tam jakies przedziałki.
dzieki pozdrawiam
P.S.Polecasz taki zestaw (tangbak+sakwy)na gs500f czy raczej odradzasz?
jeszcze czy mogl bys zrobic jakas fotke w srodku
ta główna kieszeń jest tylko jedna czy sa tam jakies przedziałki.
dzieki pozdrawiam
P.S.Polecasz taki zestaw (tangbak+sakwy)na gs500f czy raczej odradzasz?
Już niedługo... to już przeszłość
GS500f K4(2006)
GS500f K4(2006)

-
kaka84 - Świeżak
Tankbag przy max rozsunięciu nie przeszkadza, w B6 widac zegary nawet. Kieszeń głowna to wielka przegroda. Na "klapie" która otwierasz masz cos jakby siatke i jeszcze małą kieszonke a z zewnatrz mapnik. Bo bokach 2 kieszenie i od strony kierowcy kieszeń odpinana na pasku. Szczerze mówiąc to nie wiem jak się sakwy sprawdzają w dalszej jeździe-ja je założylem raz, przejechalem 2-3 km i schowalem do szafy gdzie mialy czekac do września na wyjazd - plany się pozmienialy i teraz mam kufry. Sam tankbag moge Ci szczerze polecic bo używam go dosc często i nie mam z nim problemów-magnesy trzymaja mocno, nie ślizga sie.
-
mlody-pawel - Świeżak
Młody-paweł, dzięki za recenzję. Jak widzę sakwy są tanie, nie wymagają stelaży i przy tym bardzo dobrze wyglądają. Świetna alternatywa dla kufrów, które nie dość, że kosztują majątek to wymagają założenia stelaży i szpecą grata po ich zdjęciu.
Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
Jeżeli nie jezdzisz często w dalekie trasy to sakwy są dobrym rozwiązaniem. Stelaże kufrów szpeszą niestety motur... Ale na trase jaką ja chce jechac sakwy by byly za małe i trochu nie praktyczne.
-
mlody-pawel - Świeżak
Jeżeli nie musisz pakowac namiotu to bez problemu - śpiwory mozesz przypiąć na sakwy. Ja sie do tankbaga pakuje na 3 dni spokojnie. A do tego masz jeszcze sakwy więc nie będziesz mial problemów.
-
mlody-pawel - Świeżak
zdano133 napisał(a):Czyli takie sakwy na boki nie będą przeszkadzały pasażerowi? I są uniwersalne, założę je do każdego moto?
tak
Suzuki Bandit 600S 2001r still rolling...
-
GhastRider90 - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości