yamaha fz6
• Strona 1 z 1
yamaha fz6
Witam, prosiłbym jeśli to możliwe o ocene tego motocykla, może macie jakieś spostrzeżenia, a może coś Wam wpadnie w oko, z góry dziękuję
https://www.olx.pl/oferta/yamaha-fz6-fa ... eb31f4f7af
https://www.olx.pl/oferta/yamaha-fz6-fa ... eb31f4f7af
- wnied44
- Świeżak
Zdjęcia słabej jakości mało co widać.
Na plus: Rider jeździ nim już 4 lata. Powinien się orientować co mu dolega. W rozmowie podpytaj gdzie i co robił i u kogo. Jeżeli to Twoja okolica to warto podjechać to tego mechanika i z nim pogadać.
Zapytaj o nieoryginalny lewy podnóżek. Różni się od prawego brakiem 'dzyndzelka' (jest krótszy). Gdyby się guma wytarła to równomiernie w obu. Możliwe, że moto leżało na lewym boku. Co oczywiście nie dyskredytuje od razu tego sprzętu. Ale właściciel powinien wiedzieć co się stało.
Tak się zastanawiam - taka stopka to tania rzecz (~50zł) wiec jak ktoś 'oszczędza' na podnóżku to jak wygląda sprawa innych 'oszczędności'
Na plus: Rider jeździ nim już 4 lata. Powinien się orientować co mu dolega. W rozmowie podpytaj gdzie i co robił i u kogo. Jeżeli to Twoja okolica to warto podjechać to tego mechanika i z nim pogadać.
Zapytaj o nieoryginalny lewy podnóżek. Różni się od prawego brakiem 'dzyndzelka' (jest krótszy). Gdyby się guma wytarła to równomiernie w obu. Możliwe, że moto leżało na lewym boku. Co oczywiście nie dyskredytuje od razu tego sprzętu. Ale właściciel powinien wiedzieć co się stało.
Tak się zastanawiam - taka stopka to tania rzecz (~50zł) wiec jak ktoś 'oszczędza' na podnóżku to jak wygląda sprawa innych 'oszczędności'

SV650, Monster750, FZ-6 ...
-
qubus333 - Świeżak
qubus333 napisał(a):Tak się zastanawiam - taka stopka to tania rzecz (~50zł) wiec jak ktoś 'oszczędza' na podnóżku to jak wygląda sprawa innych 'oszczędności'
Ten dzynks przy secie, to ogranicznik złożenia i ma przede wszystkim za zadanie, raz informować, że składając się dalej możesz przywalić o glebę wydechem, albo podstawką centralną, dwa, zadbać o to, żeby przy mocnym złożeniu nie wessało Ci buta pod moto.
A jej brak szczerze mówiąc o niczym nie świadczy bo równie dobrze ogranicznik mógł się po prostu wykręcić, jest to element wymienny. A że stopka to tania rzecz? Szczerze? Poszedł byś do sklepu i wywalił trochę jednak więcej niż 50zł za cały set, żeby mieć ogranicznik, który jest w zasadzie zbędny?

Po zdjęciach wygląda dobrze, jak większość

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator

Napisałem, że to nie dyskredytuje tego moto

A co do podnóżka - całego setu nie trzeba wymieniać a koszt samej stópki to 40zł za 1 szt.
Ja przy glebie połamałem 1 szt a ponieważ gumy były wytarte i głupio to wyglądało gdy jeden jest nowy, to zakupiłem od razu 2szt.
Wiesz - jak ktoś pisze ze ma moto wycackane i doinwestowane i że wydechy akcesoryjne a zal mu 40zł, to dla mnie to taka sama sytuacja gdy ktoś sprzedaje auto i mówi że dbał o nie i chuchał i dmuchał a okazuje się, że wycieraczki (koszt 10-15zł) rysują mu szybę.

Tak podnóżek to jedynie dla mnie znak żeby zapytac co było przyczyną wymiany i zobaczyć jaka będzie reakcja. Bo jezeli: yyyy... nie wiem, nie znam sie, jedynie kumpel prosil o pomoc w sprzedaży, nic nie puka nic nie stuka, lać i jeździć - to bym sobie darował.
W przypadku tego FZ6 zgadzam się z Tobą ze warto podjechać i pogadać z chłopem co i jak. No i koniecznie zdjąć plastiki bo diabli wiedzą co tam pod spodem.
I też mieć świadomość ze to 12sto letni motocykl.
SV650, Monster750, FZ-6 ...
-
qubus333 - Świeżak
Dzięki za odpowiedzi i podpowiedzi. Jak dzwoniłem do gościa to zapytałem czy był wymieniany rozrząd i jak wyglądają tarcze. Poinformował mnie że nie wymienial rozrządu a tarcze są w połowie zużycia i też ich jeszcze nie wymieniał. Z vinu wynika że kupił go z przebiegiem około 35 tysięcy... nie wiem czy dobrze kombinuję ale wydaje mi się że kupił już ze skręconym licznikiem a wymian dokonał poprzedni właściciel. Pytanie tylko jak bardzo licznik był skręcony. Co myślicie o tej teorii??
- wnied44
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości