Zobacz wątek - <i>[biblioteka]</i> Utul swój motocykl do zimowego snu w...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Utul swój motocykl do zimowego snu w...

Komentarze użytkowników
_________

[biblioteka] Utul swój motocykl do zimowego snu w...

Postprzez Åšcigacz » 23/11/2016, 13:50

Dyskusja na temat: Utul swój motocykl do zimowego snu w 60 minut
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Utul swój motocykl do zimowego snu w 60 minut
Åšcigacz
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/11/2016, 13:50

Zimowanie motocykla jest upierdliwe. W ogóle pogoda jest i upierdliwa nawet i w lato , cóż taki klimat niesprzyjający motocyklistom ,nie dość , że OC na rok kupujesz to większość jeździ pół roku, a nawet krócej (dla mnie sezon motocyklowy to maj-wrzesień ), z chwilą ochłodzenia wcześniej czy później ,ale moto trzeba przezimować, a jak się nie ma własnego garażu to to trochę daje po kieszeni. W gruncie rzeczy moto to dość kosztowna zabawka :-( czy moto w naszym klimacie ma sens ?<br><hr>inReal
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/11/2016, 10:23

Komentatorzy napisał(a):Zimowanie motocykla jest upierdliwe. W ogóle pogoda jest i upierdliwa nawet i w lato , cóż taki klimat niesprzyjający motocyklistom ,nie dość , że OC na rok kupujesz to większość jeździ pół roku, a nawet krócej (dla mnie sezon motocyklowy to maj-wrzesień ), z chwilą ochłodzenia wcześniej czy później ,ale moto trzeba przezimować, a jak się nie ma własnego garażu to to trochę daje po kieszeni. W gruncie rzeczy moto to dość kosztowna zabawka :-( czy moto w naszym klimacie ma sens ?<br><hr>inReal<br>
Samochód to jeszcze droższa zabawka.<br><hr>.
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/11/2016, 18:32

A co ze smarowaniem linek, wymianą oleju w silniku, zakonserwowaniem filtru powietrza, przesmarowaniem cięgien, dźwigni itd? nie zaszkodzi też posmarować delikatnie olejem powierzchni wrażliwych na rdzewienie ( śruby, nakrętki, podkładki ) <br><hr>WueSKowyJakub
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

A co ze smarowaniem linek, wymianą oleju w silniku, zakonserwowaniem filtru powietrza, przesmarowaniem cięgien, dźwigni itd? nie zaszkodzi też posmarować delikatnie olejem powierzchni wrażliwych na rdzewienie ( śruby, nakrętki, podkładki ) <br><hr>WueSKowyJakub
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

A co ze smarowaniem linek, wymianą oleju w silniku, zakonserwowaniem filtru powietrza, przesmarowaniem cięgien, dźwigni itd? nie zaszkodzi też posmarować delikatnie olejem powierzchni wrażliwych na rdzewienie ( śruby, nakrętki, podkładki )<br><hr>WueSKowyJakub
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/11/2016, 20:00

Komentatorzy napisał(a):Zimowanie motocykla jest upierdliwe. W ogóle pogoda jest i upierdliwa nawet i w lato , cóż taki klimat niesprzyjający motocyklistom ,nie dość , że OC na rok kupujesz to większość jeździ pół roku, a nawet krócej (dla mnie sezon motocyklowy to maj-wrzesień ), z chwilą ochłodzenia wcześniej czy później ,ale moto trzeba przezimować, a jak się nie ma własnego garażu to to trochę daje po kieszeni. W gruncie rzeczy moto to dość kosztowna zabawka :-( czy moto w naszym klimacie ma sens ?<br><hr>inReal<br>
Komentatorzy napisał(a):Samochód to jeszcze droższa zabawka.<br><hr>.<br>
Niby tak, ale " nieco" praktyczniejsza . Zapewne część motocyklistów po sezonie przesiada się na autka. Też właśnie dlatego zastanawiam się i mam owy dylemat , rentowności tej motocyklowej przyjemności .<br><hr>inReal
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez michal88sjz » 28/11/2016, 19:56

Komentatorzy napisał(a):Też właśnie dlatego zastanawiam się i mam owy dylemat , rentowności tej motocyklowej przyjemności .<br><hr>inReal

Jakby nie patrzeć motocykle to w większości przypadków hobby. A jak wiadomo gdzie zaczyna się hobby, tam kończy się ekonomia :)
Advalp - akcesoria motocyklowe (otwórz link)
michal88sjz
Świeżak

Postprzez Komentatorzy » 3/12/2016, 21:13

Komentatorzy napisał(a):A co ze smarowaniem linek, wymianą oleju w silniku, zakonserwowaniem filtru powietrza, przesmarowaniem cięgien, dźwigni itd? nie zaszkodzi też posmarować delikatnie olejem powierzchni wrażliwych na rdzewienie ( śruby, nakrętki, podkładki ) <br><hr>WueSKowyJakub<br>
Święte słowa. W artykule brakuje najważniejszego, czyli smarowania na zimowy czas. Także wymiana filtrów, zmiana oleju jest zalecana PRZED zimowaniem. Jeśli tego nie zrobimy, to co z tego, ze moto na odpali, jak tarcze sprzegła się skleją, zatnie sie gaz, i ruda wyjdzie na wszystkich elementach zawieszania, a chromy szlak trafi.<br><hr>nobody
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/12/2016, 09:11

Komentatorzy napisał(a):Niby tak, ale " nieco" praktyczniejsza . Zapewne część motocyklistów po sezonie przesiada się na autka. Też właśnie dlatego zastanawiam się i mam owy dylemat , rentowności tej motocyklowej przyjemności .<br><hr>inReal<br>
A ja mam na odwrót, zastanawiam się, czy dać sobie spokój z samochodem i nie kupić II moto.<br><hr>.
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/12/2016, 08:30

Komentatorzy napisał(a):Niby tak, ale " nieco" praktyczniejsza . Zapewne część motocyklistów po sezonie przesiada się na autka. Też właśnie dlatego zastanawiam się i mam owy dylemat , rentowności tej motocyklowej przyjemności .<br><hr>inReal<br>
Przyjemność rzadko (nigdy?) nie jest rentowna :)<br><hr>szatan667
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê