Odpalanie na pilota warto zakładac ???
• Strona 2 z 2 • 1, 2
pawulon03 napisał(a):ja mam seryjny alarm ale poważnie zastanawiam sie nad jego odłączeniem bo jak nie odpalam motocykla przz pare dni to czasami bateria zajęczy i raz jush go z pycha odpalac musiałem także panowie zastanowcie sie...
A ja na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad pkt. 6. regulaminu forum Ścigacz.pl - PISZEMY PO POLSKU !!!
Wypadki chodzą po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Ja jestem podobnego zdania, że to mocno zbędny bajer. Dobry alarm tj. Patrol albo Datatool i tyle. Wystarczy.
Takie moje zdanie.
Takie moje zdanie.
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
moze to i zenada, szpan czy jak tam kto uwaza. ja u siebie probuje to zalozyc zeby moto mi sie grzalo zanim dojde do garazu. stoi w blaszaku wiec spaliny maja sie gdzie wydostawac a temp. jest nizsza niz w innych garazach (oczywiscie nie w upalne lato
), w kawie 636 nie ma kranika wiec spokojnie opcja powinna zdawac egzamin. a poza tym jak komus nie pasi takie odpalanie na pilota to przeciez moze sobie w to miejsce podlaczyc cokolwiek albo zostawic nieaktywna. rzecz gustu.

ogar 205 --> simson skuter --> wsk 125 i 175 --> gilera XR2 125 --> CBR f4 99 --> 636 04
-
Topic - Świeżak
odpalanie yamahy r1z pilota, problem
witam, kupiłem niedawno yamahe r1 rn12 i ma zamontowany alarm z odpalaniem - ale ten bajer nie działa. Naciskam raz zapalaja sie kontrolki, potem drugi i jest jak przy przekręceniu kluczyka - pompka pompuje benzyne i coś tam jeszcze się robi ale za żadne skarny nie chce odpalic motorku!! niewiem co jest, probowalem różne kombinacje i nic. Na konsolce jest jeszcze dioda z kluczykiem ale nie miga jak to się robi ( BODAJZE IMMOBI) JAK KLIOKAM ZAMKNIETA KLODKE TO ZACZYNA MIGAC
Może mi udzielić ktoś fachowej pomocy ?
Może mi udzielić ktoś fachowej pomocy ?
- Załączniki
-
- tak wygląda pilocik
- r11.jpg (64.68 KiB) Przeglądane 3271 razy
Po co pić i leżeć skoro można zapalić i latać ? 

-
miodek18 - Świeżak
a jak później jedziesz takim odpalonym moto z pilota? I tak musisz włożyć kluczyk do stacyjki i nacisnąć RUN oraz zapłon... Wg. mnie nawet do opcji "grzania" przed jazdą to głupie rozwiązanie. Ja bym nie ufał czemuś co ma mi odpalać sprzęta z pilota jak go nie widzę.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Ścigacz.pl
- marcin13963
- Świeżak
Wiesz po co wymyślono przecinki?
Tak wygląda przecinek jakbyś nie wiedział: ,
A z odpalaniem może być wszystko, od uwalonej centralki przez nie podłączoną funkcję po przełamany kabel...
Zadałeś pytanie na zasadzie "motocykl nie odpala, co może być nie tak?"
Nie napisałeś nawet jaki to motocykl i jaki alarm, skąd do cho*ery mamy to wiedzieć?
Ludzie trochę ogarnięcia, bo z takim podejściem jedyne co zrobicie to odwrócicie proces ewolucji i lada moment zaczniecie mieszkać w jaskiniach...
Jak czytam takie posty na takim poziomie jak ten ponad moim, marzę o tym aby powstała organizacja rekwirująca komputery ich autorom, tak abym miał chociaż złudzenie tego, że dla naszego społeczeństwa jest jeszcze ratunek...
Tak wygląda przecinek jakbyś nie wiedział: ,
A z odpalaniem może być wszystko, od uwalonej centralki przez nie podłączoną funkcję po przełamany kabel...
Zadałeś pytanie na zasadzie "motocykl nie odpala, co może być nie tak?"
Nie napisałeś nawet jaki to motocykl i jaki alarm, skąd do cho*ery mamy to wiedzieć?
Ludzie trochę ogarnięcia, bo z takim podejściem jedyne co zrobicie to odwrócicie proces ewolucji i lada moment zaczniecie mieszkać w jaskiniach...
Jak czytam takie posty na takim poziomie jak ten ponad moim, marzę o tym aby powstała organizacja rekwirująca komputery ich autorom, tak abym miał chociaż złudzenie tego, że dla naszego społeczeństwa jest jeszcze ratunek...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Dla czego to chce działaś w skuterze, a nie chce w motocyklu??
- Stare motocykle na gaźniku - brak opcji ssania
- Młode motocykle wtryskowe - immobiliser w kluczyku -> nie ma go w stacyjce, nie ma odpalania...
W zasadzie jest wąska linia moto, które by do tego się nadały... Sporo amerykańców nie ma immo fabrycznie...
W skuterach chińskich nie ma immo, a ssanie jest elektryczne - nie ma problemu...
W moto nie widzę sensu... Wolałbym w samochodzie mieć, ale problem z immo jest...
Rano wstaje - guzik - autko się grzeje, a ja się ogarniam do roboty
- Stare motocykle na gaźniku - brak opcji ssania
- Młode motocykle wtryskowe - immobiliser w kluczyku -> nie ma go w stacyjce, nie ma odpalania...
W zasadzie jest wąska linia moto, które by do tego się nadały... Sporo amerykańców nie ma immo fabrycznie...
W skuterach chińskich nie ma immo, a ssanie jest elektryczne - nie ma problemu...
W moto nie widzę sensu... Wolałbym w samochodzie mieć, ale problem z immo jest...
Rano wstaje - guzik - autko się grzeje, a ja się ogarniam do roboty

Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
On chce to do skutera, problemem może być stopka boczna.
Co do webasto to niestety nie mam, ale fajna sprawa. Miki jak zostawisz odpalone auto w terenie zabudowanym to możesz dostać mandat...
Co do webasto to niestety nie mam, ale fajna sprawa. Miki jak zostawisz odpalone auto w terenie zabudowanym to możesz dostać mandat...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Pod domem mogę
Najlepiej to ogarnąć w automacie, bo w manualu chwila nieuwagi a autko w płocie (odpał na biegu).
Webasto - trochę droga opcja
Defa - jak mieszkam w domu to mogło by być... ale na te 2-3miechy zimy... Czy warto??
Farelek + Czasówka w gniazdku - kosztowo idealne
Pozostaje ryzyko pożaru 

Najlepiej to ogarnąć w automacie, bo w manualu chwila nieuwagi a autko w płocie (odpał na biegu).
Webasto - trochę droga opcja
Defa - jak mieszkam w domu to mogło by być... ale na te 2-3miechy zimy... Czy warto??
Farelek + Czasówka w gniazdku - kosztowo idealne

Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
Pod domem tez nie mozesz.
100 do 300 PLN nie twoje.
Na biegu nie odpalisz - zaplon jest podpiety pod czujnik biegu jalowego. Podejrzewam ze dokladnie to jest powodem dla ktorego to nie dziala u OP.
Webasto - okolo 600..700€ przy 40k€ za nowy samochod to duzo?
Kodeks drogowy - Prawo o ruchu drogowym
Art. 60.
2. Zabrania się kierującemu:
1) oddalania się od pojazdu, gdy silnik jest w ruchu;
2) używania pojazdu w sposób powodujący uciążliwości związane z nadmierną emisją spalin do środowiska lub nadmiernym hałasem;
3) pozostawiania pracującego silnika podczas postoju na obszarze zabudowanym; nie dotyczy to pojazdu wykonującego czynności na drodze;
100 do 300 PLN nie twoje.
Na biegu nie odpalisz - zaplon jest podpiety pod czujnik biegu jalowego. Podejrzewam ze dokladnie to jest powodem dla ktorego to nie dziala u OP.
Webasto - okolo 600..700€ przy 40k€ za nowy samochod to duzo?
-
Fugu - Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa