jaki motocykl polecicie ?
• Strona 1 z 1
jaki motocykl polecicie ?
szukam motocykla którym będę dużo jeździł więc najlepiej jakby spalanie było niskie po drugie chciałbym żeby to już nie była zabawka bo dopiero skończyłem z 300-setką i teraz w grę wchodzą tylko w miarę mocne motocykle zastanawiałem się nad r6 , gsx-r 600 i kawasaki z800 ale ogólnie to jaki motocykl waszym zdaniem najlepszy ( odpadają motocykle o pojemności od 1000 - wzwyż i motocykle typu chopper czy cruiser ( taki motocykl może w odległej przyszłości )
- tayson489
- Świeżak
Re: jaki motocykl polecicie ?
tayson489 napisał(a):szukam motocykla którym będę dużo jeździł więc najlepiej jakby spalanie było niskie
No to faktycznie, wybór sportowej maszyny, która nie ma ani być wygodna ani mało palić, jest genialnym pomysłem

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Glenroy, nie znasz sie
Ma miec 12 cylindrow, 600 koni, przyspieszenie w 1,2 do 100 km/h i palic 2,3 litra na 100 km
Takie rzeczy to nawet ERA nie oferuje

Ma miec 12 cylindrow, 600 koni, przyspieszenie w 1,2 do 100 km/h i palic 2,3 litra na 100 km

Takie rzeczy to nawet ERA nie oferuje

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
To zobacz sobie na triumpha street triple, silnik genialny, motocykl sam w sobie bardzo charakterystyczny 

-
Glenroy - Moderator
F 800 bedzie Ok, ma swietne wlasnosci jezdne w dodatku ABS
Tracer tez jest fajny, ladniejsza praca silnika, Triumph najbardziej narowisty ale ma swoj....

Tracer tez jest fajny, ladniejsza praca silnika, Triumph najbardziej narowisty ale ma swoj....

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Człowiek chce taniego oszczednego sprta a Wy tu z jakimiś bmkami wyskakujecie..
A sportowa 600 stosunkowo mało pali..
I czytajcie uwaznie, to nie ma być zabawka!
-
Croowab - Bywalec
Croowab napisał(a):Człowiek chce taniego oszczednego sprta a Wy tu z jakimiś bmkami wyskakujecie..
Tani, oszczędny sport? Szachy polecam

-
Glenroy - Moderator
no a jeśli można to wypowie się ktoś na temat z800 i r6 ? bardziej spodobał mi się kawasaki ale r6 lepsze osiągi z drugiej strony ponad 200 będę jeździł pewnie tylko na autostradzie a jadąc po autostradzie pewnie jechałbym gdzieś dalej i w takiej sytuacji naked wygodniejszy i zastanawiam się najbardziej pomiędzy tymi dwoma
- tayson489
- Świeżak
R6 może ma i lepsze osiągi, ale kosztem czegoś, czego? Np. elastyczności, żeby R-ka, w ogóle sportowo zestrojona 600 jechała, trzeba ją wysoko ciągnąć, jak wysoko ją ciągniesz, to zaczyna lubić paliwo, umówmy się, że nie ma nic za darmo i ta moc nie bierze się z powietrza.
Jeżeli chodzi o dalsze wypady autostradą...już pominę fakt, że motocykl i autostrada to po prostu nudy, sportowe moto...tankowanie co 200km, pozycja embrionalna i po dłuższych trasach chęć wizyty u ortopedy, dobra ochrona przed wiatrem, chyba taki jeden plus w trasie, motocykle sportowe nie zostały stworzone do turystycznej jazdy po autostradach i kropa. Naked, będzie niemiłosiernie wiało, kompletny brak ochrony przed wiatrem i prędkości powyżej 140km/h to już masochizm, chyba że na taką okazję założysz opcjonalną szybę, która zdejmie wiatr przynajmniej z torsu, zwykle mają większe baki niż sportowe kuladła, są bardziej elastyczne i nie trzeba tak namiętnie wachlować dźwignią zmiany biegów, do tego mają wygodniejszą pozycję i siedzisko zrobione z czegoś przyjemniejszego niż świeżo wyheblowana deska w tartaku
.
Ogólnie tak czytając Twoje wymagania, to najlepiej spisał by Ci się moto pokroju właśnie Tracera, czyli taki naked z półowiewką
.
Ale od siebie mogę Ci podpowiedzieć, żebyś zerknął sobie na takie sprzęty jak:
z nakedów:
-Yamaha MT-09
-Triumph Street Tripple
-wspomniane Kawasaki Z800
-Yamaha FZ8
-Honda CB 650F
-Suzuki GSR 750
Co do sportów się nie wypowiem, bo pomimo, że zwykle są to jedne z ładniejszych maszyn, nie szczególnie za nimi przepadam, to są motocykle na tor, do agresywnej jazdy, w trasę nadają się tak samo jak do miasta...więcej bólu niż przyjemności imo.
Jeżeli chodzi o dalsze wypady autostradą...już pominę fakt, że motocykl i autostrada to po prostu nudy, sportowe moto...tankowanie co 200km, pozycja embrionalna i po dłuższych trasach chęć wizyty u ortopedy, dobra ochrona przed wiatrem, chyba taki jeden plus w trasie, motocykle sportowe nie zostały stworzone do turystycznej jazdy po autostradach i kropa. Naked, będzie niemiłosiernie wiało, kompletny brak ochrony przed wiatrem i prędkości powyżej 140km/h to już masochizm, chyba że na taką okazję założysz opcjonalną szybę, która zdejmie wiatr przynajmniej z torsu, zwykle mają większe baki niż sportowe kuladła, są bardziej elastyczne i nie trzeba tak namiętnie wachlować dźwignią zmiany biegów, do tego mają wygodniejszą pozycję i siedzisko zrobione z czegoś przyjemniejszego niż świeżo wyheblowana deska w tartaku

Ogólnie tak czytając Twoje wymagania, to najlepiej spisał by Ci się moto pokroju właśnie Tracera, czyli taki naked z półowiewką

Ale od siebie mogę Ci podpowiedzieć, żebyś zerknął sobie na takie sprzęty jak:
z nakedów:
-Yamaha MT-09
-Triumph Street Tripple
-wspomniane Kawasaki Z800
-Yamaha FZ8
-Honda CB 650F
-Suzuki GSR 750
Co do sportów się nie wypowiem, bo pomimo, że zwykle są to jedne z ładniejszych maszyn, nie szczególnie za nimi przepadam, to są motocykle na tor, do agresywnej jazdy, w trasę nadają się tak samo jak do miasta...więcej bólu niż przyjemności imo.
-
Glenroy - Moderator
Zeby to mialo rece i nogi, a i budzet zeby byl w porzadku, to chyba XJ6 z owiewka i ABSem.
A jesli budzet nie gra roli, a ma byc i wygodnie, i miec kopa, to moze aktualne R1200RS?
Pytanie jeszcze, co to ta intensywna jazda, bo ja jezdze ok. 200dni w roku, a robie ok. 8tys km.
A jesli budzet nie gra roli, a ma byc i wygodnie, i miec kopa, to moze aktualne R1200RS?
Pytanie jeszcze, co to ta intensywna jazda, bo ja jezdze ok. 200dni w roku, a robie ok. 8tys km.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości