Sprzęgło nie wysprzęgla
• Strona 1 z 1
Sprzęgło nie wysprzęgla
Witam, przeglądałem posty, ale nie znalazłem dokładnie mojego problemu. Mianowicie posiadam KTM SX 125 z 2008 roku, kupiony całkiem nie dawno. Po dwóch wyjazdach zaczęły się problemy, sprzęgło przestało działać tak jak powinno ( a przynajmniej tak mi się wydaje). Na zimnym i zgaszonym silniku jak wbije 1 bieg, złapę sprzęgło to nie wysprzęgla,wcale nie da się go pchnąć, a jak się uda to przekręca silnik. Na odpalonym i zimnym nawet się nie da biegu wbić bo od razu ciągnie i gaśnie jakby całkowicie nie było sprzęgła. Jak go rozgrzeje to chodzi chyba normalnie, ale jak kupowałem to nawet na zimnym silniku było ok. Wymieniłem olej zgodnie ze specyfikacją, sprzęgło jest odpowietrzone, nie ma aż takich wżerów na koszu żeby to było to, lekko się poci przy klamce. Myślałem, że jest to wina pompki sprzęgła, ale na gorącym silniku chodzi dobrze, więc nie chce lecieć w koszty nie mając pewności, że to pomoże. Czy ktoś miał podobny problem, i wie jak to rozwiązać? Czy to tak ma być i nic z tym nie zrobię?
- jasiekelo
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości