Nicasil
• Strona 1 z 1
Nicasil
Witam, pytanie o nicasil... co mogło być przyczyną powstania pęcherza na nicasilu ?
czy można to jakoś naprawić? czy tylko wymiana cylka ?
czy można to jakoś naprawić? czy tylko wymiana cylka ?
- Załączniki
-
IMAG0965.jpg
- (45.3 KiB) Pobrane 12 razy
- krzychu_mlody
- Świeżak
pęcherza ? czy rysy ?
cos uszkodziło wygląda jak pionowa rysa np od pierscienia połamanego. ten cylek to już na smietnik tzn mozna regenerować ale koszt podobny jak nowego cylindra wiec sie nie opłaca
cos uszkodziło wygląda jak pionowa rysa np od pierscienia połamanego. ten cylek to już na smietnik tzn mozna regenerować ale koszt podobny jak nowego cylindra wiec sie nie opłaca
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dolna część tego co zaznaczyłem tak gdzies w połowie (ciemniejszy kolor) to jest jakieś dziwne przebarwienie, nie jest wyczuwalne nic ani rysa ani nic tylko jakiś dziwny ciemny kolor. Górna część natomiast to jest pęcherz, pod palcem czuć jak w środku jest powietrze. Identyczny pęcherzyk nieraz powstaje przy przyklejaniu okleiny. Pierścienie całe nie ukruszone, tłok można powiedzieć że w super stanie żadnych przytarć. Dodam że moto chodzilo ok, tylko robione były zawory i przy okazji zrzuciłem cylinder żeby zobaczyć jak korba...
- krzychu_mlody
- Świeżak
hmm to 1 raz cos takiego widze, popatrz na cylinder cyz nie ma dziwnychg znaków albo wybić, mozliwe że był juz regenerowane i kiepsko im wyszło. moze tam była kiedys rysa, oni to naprawiali i nicasilowali na nowo, i cos kiepsko wyszło :d taka moja teoria, wiem że od cisnienia przy jakichś niedoróbkach potrafi odsadzać nicasil od cylindra... ale tutaj tak na srodku juz duzego cisnienia to nie ma...
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Sprawa skończyła się jedyną słuszną opcją, a więc wymianą cylindra na nowy
Jeżeli chodzi o przyczynę to popieram teorię henia, w miejscu przebarwienia była rysa, która została niefortunnie naprawiona, później został nałożony nicasil który się odkleił/odparzył i tyle.
ps. jak widać nie warto regenerować tylko wymieniać, "chytry traci dwa razy"

Jeżeli chodzi o przyczynę to popieram teorię henia, w miejscu przebarwienia była rysa, która została niefortunnie naprawiona, później został nałożony nicasil który się odkleił/odparzył i tyle.
ps. jak widać nie warto regenerować tylko wymieniać, "chytry traci dwa razy"

- krzychu_mlody
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości