Wymiana oleju rs125
• Strona 1 z 1
Wymiana oleju rs125
Witam, mam pytanie odnośnie wymiany oleju w skrzynii biegów Aprilia RS 125 MP 2001r.. Nie chcę jeździć po mechanikach, mam nadzieję że pomożecie. Chodzi o to, że nie wiem który korek służy do wlewu oraz jak sprawdzać poziom podczas nalewania( kiedy skończyć, wchodzi ok. 600ml, ale którąś śrubką ma się zacząć wylewac chyba). W załączniku dodaje zdj pokrywy sprzęgła. Z góry bardzo dziękuję za odp.
- Załączniki
-
- rotax11.jpg (28 KiB) PrzeglÄ…dane 3360 razy
- kamcio788
- Świeżak
wlewów jest chyba kilka, bo jest tez po drugiej stronie przy zębatce - ja jak sie nie myle tamtędy nalewałem - ale jak nie masz dostepu tam to obojętne którym korkiem wlewasz z tej strony - i tak leci w jedno miejsce i tak,
co do srubek na tym zdjęciu to chyba jest oczko nie sruba. pozatym mozna sprawdzic w ksiązce serwisowej ile idzie - albo pisze na pokrywce, jak wchodzi 600 tyle zalej i bedzie ok
co do srubek na tym zdjęciu to chyba jest oczko nie sruba. pozatym mozna sprawdzic w ksiązce serwisowej ile idzie - albo pisze na pokrywce, jak wchodzi 600 tyle zalej i bedzie ok
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Jak kolega wyżej mówi na górze masz wlew duża śruba po środku to oczko kontrolne poziomu oleju. Rozgrzej sprzęt dobierz dobry olej i będzie hulać.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości