jakie enduro lub cross wybrac???
• Strona 1 z 1
jakie enduro lub cross wybrac???
Witam,
Aktualnie jezdze Yamaha DT 50 troche przerabiana lecz doszedlem do wniosku ze jest to za maly sprzet dla mnie (186cm i 90kg...). Mam do przeznaczenia jakies 12 max 16 k na moto.
Lecz moja znajomosc tego tematu jest dosc ograniczona... Mysle nad enduro lub cross (nie wiem co lepsze na ''hard'' enduro) o pojemnosci od 125cc do 250cc. Co polecacie???
I na co warto zwrocic uwage??
Aktualnie jezdze Yamaha DT 50 troche przerabiana lecz doszedlem do wniosku ze jest to za maly sprzet dla mnie (186cm i 90kg...). Mam do przeznaczenia jakies 12 max 16 k na moto.
Lecz moja znajomosc tego tematu jest dosc ograniczona... Mysle nad enduro lub cross (nie wiem co lepsze na ''hard'' enduro) o pojemnosci od 125cc do 250cc. Co polecacie???
I na co warto zwrocic uwage??
- Malinek
- Świeżak
na hard enduro najlepsze - hard enduro... cross jak sama nazwa mówi jest na tor crossowy.
szukaj jakiegos ktma exc, yamaha WR, - to podstawa i liderzy, ale za 16 k mozna pomysleć o becie,m gasgasie, czy husqvarnie. tylko musisz sobie o nich poczytać czy warto czy nie,
teraz kwestia pojemnosci i rodzaju silnika - i tutaj wybór należy do ciebie, wszystko jest spoko i trzeba sobie dobrać troche pod teren, swoje umiejętnosci itp itd. na 125tce da sie praktyznie wszędzie wjechac i wszystko zrobic. ale jechac gdzies po prostych odcinkach troche męczarnia bo jest wolny. z kolei 250tka w 4T jest przyjemniejsza na przeloty - ale w mega ciezkim terenie, trzeba sie troche nadźwigać.
na co zwrócic uwage - na wszystko, to wyczynówki nie maja rzeczy zbędnych
szukaj jakiegos ktma exc, yamaha WR, - to podstawa i liderzy, ale za 16 k mozna pomysleć o becie,m gasgasie, czy husqvarnie. tylko musisz sobie o nich poczytać czy warto czy nie,
teraz kwestia pojemnosci i rodzaju silnika - i tutaj wybór należy do ciebie, wszystko jest spoko i trzeba sobie dobrać troche pod teren, swoje umiejętnosci itp itd. na 125tce da sie praktyznie wszędzie wjechac i wszystko zrobic. ale jechac gdzies po prostych odcinkach troche męczarnia bo jest wolny. z kolei 250tka w 4T jest przyjemniejsza na przeloty - ale w mega ciezkim terenie, trzeba sie troche nadźwigać.
na co zwrócic uwage - na wszystko, to wyczynówki nie maja rzeczy zbędnych
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dzieki za odpowiedz ogolnie to zastanawialem sie nad ktm exc 125 no i wole 2 suwa lecz malo jest dobrych 125 w 2 suwie nadajacych sie do hard enduro. A osobiscie boje sie troche wiekszych pojemnosci z tego powodu ze mam dosc agresywny sposob jezdzenia i nie wiem czy prrzejscie z 80 na 250 nie bedzie ryzykowne
Czy sa jakies inne firmy poza ktm i husce ktore robia 125 na hard enduro???

Czy sa jakies inne firmy poza ktm i husce ktore robia 125 na hard enduro???
- Malinek
- Świeżak
gas gas, nie wiem czy beta czegos nie miała
ale w porównaniu z ktmem i huską reszta marek wypada troche blado.
ale w porównaniu z ktmem i huską reszta marek wypada troche blado.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
powiem tak siadłem na husqe 250 enduro hard w 2 t wcześniej coś smigałem ale to stare moto i powiem tak fajnie się jeździ ciesze się ze nie kupiłem 125 a co do kolegi wyżej ma racje ktm albo husqvarna słyszałem że sx zachwalają silnik nawet ok i zajebiste amory rama ok lecz to model 125 250 też sa ale nie wiem czy nie maja innego oznaczenia jestem gosciem co wchodzi w ten temat , jeśli masz tyle kasy to masz 2 wyjscia jakiś motocykl powiedzmy za 6 , 7 kafili i remont kapitalny i będzie fajnie śmigać albo szukać moto po remoncie lecz gości niech pokaże Ci fakturke co kupił częsci wiadomo jakie były zmieniane i wgląd na stare częsci sprawdz jaki ma filtr powietrza powie Ci jak gosć jeździł . Sprawdz dyfuzor czy koło cylindra na wylocie nie dmucha podsun ręke i jak czujesz podmuch na ręce to słabo jak nie to gitara . Sprawdz czy amor nie jest wyruchany na tulejach tak bardziej profesionalnie to nie wiem co Ci jeszcze powiedzieć , lecz osobiscie to polecam 250 i chyba 2t jak otwiera zawór to się zdziwisz na tej pojemnosci ..... i życze udanego zakupu nie drogo i nie do remontu 

- Ninia114
- Świeżak
crossówka sie nie sprawdzi w enduroi.
a gadanie że 250 w 2T na 1 moto to super sprawa to bajki i głupoty. co z mocy i osiągów - jak w realnyc hwarunkach gówniarze na 125tkach objadą was jak chcą ;D
a gadanie że 250 w 2T na 1 moto to super sprawa to bajki i głupoty. co z mocy i osiągów - jak w realnyc hwarunkach gówniarze na 125tkach objadą was jak chcą ;D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości