R6 1998 nie pobiera paliwa
• Strona 1 z 1
R6 1998 nie pobiera paliwa
Witam jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość
Mam następujący problem z moją r6 wersja 136 konna nie odpala przy normalnej próbie odpalenia odpali tylko po podaniu do filtra autostartu . Zbiornik zdjęty założony lejek bez filtra paliwa pompa podaje do momentu wciśnięcia przycisku rozrusznika i nie odpala. Paliwo dochodzi do gaźników i nic więcej się nie dzieje
teraz co było już zrobione :
Wymienione świece
czyszczenie i regulacja gaźników
dodam tylko ze problem pojawił się po zimie raz na kilkadziesiąt prób odpaliła ale nie trzymała obrotów i nie chciała się wkręcać. D 6-7 tysięcy jeszcze w miarę a później po kilku sekundach szła dalej ale trzymając manetkę w jednej pozycji obroty spadały

teraz co było już zrobione :
Wymienione świece
czyszczenie i regulacja gaźników
dodam tylko ze problem pojawił się po zimie raz na kilkadziesiąt prób odpaliła ale nie trzymała obrotów i nie chciała się wkręcać. D 6-7 tysięcy jeszcze w miarę a później po kilku sekundach szła dalej ale trzymając manetkę w jednej pozycji obroty spadały
- Dugi881
- Świeżak
Re: R6 1998 nie pobiera paliwa
Dugi881 napisał(a):r6 wersja 136 konna
Przypuszczam, że za duże turbo jest włożone: za mało spalin żeby napędzić takie łopaty. Spróbuj z czymś mniejszym.
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
Dugi881 napisał(a):Jest to wersja limitowana Valentino Rossi i oryginalnie ma tyle koni
Ale...model R46 o którym widzę piszesz, czyli wersja limitowana V.Rossi, była dostępna w modelu z 2005 roku i wyprodukowali ich bodajże 500 sztuk. Chyba, że Yamaha o czymś jeszcze nie wie

Żeby było ciekawiej, od fabrycznej wersji różniła się...malowaniem, tak samo jak Honda w Repsolu i HRC, czy Suzuki w Rizzla, jedyne co jest w nich limitowane to malowanie, nooo i ewentualnie układ wydechowy

Do innych modeli, poza R46 można było sobie sprowadzić od brata z chin owiewki w aktualnym malowaniu Rossiego, co przypuszczam miało miejsce w Twoim właśnie przypadku i nie masz 136KM, tylko 120KM, bo innych wyjeżdżających z fabryki wersji RJ03 nie było i nie ma

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
No, no, litra pewnie też łyka
. Ale dobra, bajki zostawmy dzieciom na dobranoc, ja już jestem dorosły i w mikołaja, krasnoludki i inne czerwone kapturki nie wierzę
.
Co do problemu, nie szukał bym tutaj winy po stronie pompy paliwa, bo ta napełnia gaźniki i zwykle się zatrzymuje, póki silnik nie odpali, albo poziom w gaźnikach nie spadnie do odpowiednio niskiej wartości.
Co w gaźnikach było dokładnie robione? Czyszczenie? Synchro? Poziomy? Mieszanka? Filtr powietrza ogarnięty? Kolejność zapłonów na świecach nie pomylona? Zawory sprawdzone? Iskra? Sprawdzałeś świece? Zalewa je? Nie zalewa?

Co do problemu, nie szukał bym tutaj winy po stronie pompy paliwa, bo ta napełnia gaźniki i zwykle się zatrzymuje, póki silnik nie odpali, albo poziom w gaźnikach nie spadnie do odpowiednio niskiej wartości.
Co w gaźnikach było dokładnie robione? Czyszczenie? Synchro? Poziomy? Mieszanka? Filtr powietrza ogarnięty? Kolejność zapłonów na świecach nie pomylona? Zawory sprawdzone? Iskra? Sprawdzałeś świece? Zalewa je? Nie zalewa?
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
-
Glenroy - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości