Lakier? Polerka? Jak uzyskać?
• Strona 1 z 1
Lakier? Polerka? Jak uzyskać?
Witam serdecznie
Z racji, że nigdzie nikt nie umie odp mi na to pytanko kieruję się do Was :3 Chciałabym się dowiedzieć jak uzyskać/co trzeba zrobić bądź użyć by uzyskać taki oto efekt "lustra" na owiewkach moto http://images75.fotosik.pl/865/930a0d6629e7a0b6med.jpg
I czy może ktoś wie ile by to kosztowało czy w ogóle takie coś istnieje w Polsce
Z góry dziękuję
(jesli ten temat nie pasuje do działu prosze o przeniesienie )

Z racji, że nigdzie nikt nie umie odp mi na to pytanko kieruję się do Was :3 Chciałabym się dowiedzieć jak uzyskać/co trzeba zrobić bądź użyć by uzyskać taki oto efekt "lustra" na owiewkach moto http://images75.fotosik.pl/865/930a0d6629e7a0b6med.jpg
I czy może ktoś wie ile by to kosztowało czy w ogóle takie coś istnieje w Polsce

Z góry dziękuję

(jesli ten temat nie pasuje do działu prosze o przeniesienie )
-
CZaRnAa - Świeżak
Witam nie jestem specjalistą od lakierów jestem mechanikiem ale z mojego doświadczenia wydaje mi się ze taki efekt daje lakier. Coś ala chrom. kiedyś malowałem motocykl takim chromem srebrnym wiem że złote też są. maluje się tym strasznie chu... Przez polerkę uzyskasz ładny efekt ale nigdy to nie będzie Lustro
Jeśli chodzi o polerowanie to tarcza filcowa i co najmniej 3 rodzaje past do polerowania o różnej ziarnistości efekt też będzie ładny ale tego ze zdjęcia polerką nie uzyskasz:P

- Steryd21
- Świeżak
Dobra sprawa dla kobiet, nie trzeba lusterka wozić zawsze ze sobą
Sorry, nie mogłem się powstrzymać
Też mi się wydaje mi to kwestia lakieru, jednak jak sobie to wyobrażam to myślę, że bez photoshopa nie będzie to tak efektowne i przeciętnie to pasuje do sportowego motocykla.

Sorry, nie mogłem się powstrzymać

-
SlowMotion - Świeżak
To na zdjęciu, to akurat pewnie dzieło zastosowania odpowiednich efektów
. Są też oczywiście lakiery z efektem chromu, albo folie
. Prawdę powiedziawszy wystarczy porządnie popracować nad lakierem, żeby osiągnąć bardzo dobry efekt i móc się w nim przeglądać
.
Polecam Ci zobaczyć to: https://youtu.be/CFXfSBR5Q9w
Przez pierwszych 100km będzie to wyglądało genialnie, później zacznie się zbierać syf z drogi, kilka przypadkowo napotkanych owadów i cały efekt zacznie mizernieć
. Ale od siebie polecam glinkowanie i porządne woskowanie, bo syfy w postaci owadów praktycznie nie przyklejają się do lakieru.

Polecam Ci zobaczyć to: https://youtu.be/CFXfSBR5Q9w
Przez pierwszych 100km będzie to wyglądało genialnie, później zacznie się zbierać syf z drogi, kilka przypadkowo napotkanych owadów i cały efekt zacznie mizernieć

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Dzięki wielkie myślę że to niekoniecznie photoshop ponieważ ta osoba też ma taki lakier http://images75.fotosik.pl/879/abdaa4ad01a28079med.png
jutro daje plastiki do malowania wiec zapytam lakiernika moze on cos bedzie wiedzial badz cos doradzi
Jeszcze raz dziekuje Panowie ! :3
jutro daje plastiki do malowania wiec zapytam lakiernika moze on cos bedzie wiedzial badz cos doradzi

Jeszcze raz dziekuje Panowie ! :3
-
CZaRnAa - Świeżak
Żebyś mogła z czymś pójść konkretnie do lakiernika, to takie lakiery nazywają się dokładnie lakierami z połyskiem metalicznym.
-
Glenroy - Moderator
Glenroy napisał(a):Żebyś mogła z czymś pójść konkretnie do lakiernika, to takie lakiery nazywają się dokładnie lakierami z połyskiem metalicznym.
Plastiki daje do wuja wiec tyle dobrego ma swoj zaklad

-
CZaRnAa - Świeżak
CZaRnAa napisał(a):Glenroy napisał(a):Żebyś mogła z czymś pójść konkretnie do lakiernika, to takie lakiery nazywają się dokładnie lakierami z połyskiem metalicznym.
Plastiki daje do wuja wiec tyle dobrego ma swoj zakladjesli nic nie wyjdzie to bedzie zwykly kolorek
Dzieki wielkie Panowie za pomoc
Ale już wiesz za jakimi lakierami się rozglądać

-
Glenroy - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości