Hyosung GT 125 V2 - Åšwiece
• Strona 1 z 1
Hyosung GT 125 V2 - Åšwiece
Witam mam pytanie odnośnie świec, otóż jedną mam irydową Ngk, a druga padła i jakbym kupił np. zwykłą Denso to nie wpłynie to jakoś znacząco na prace silnika jeśli będą obie inne?
-
quado500 - Świeżak
W aucie można sobie zakładać różne świece, ale producent zaleca zawsze wymianę wszystkich...
Podczas rozruchu przy "ssaniu" możesz (nie musisz
) zauważyć różnice. Dla jednego gara czas włączonego ssania może być za krótki a dla drugiego oik...
Z innej beczki.. skoro teraz padła jedna to za niedługo padnie druga..
Podczas rozruchu przy "ssaniu" możesz (nie musisz

Z innej beczki.. skoro teraz padła jedna to za niedługo padnie druga..
- Pappa2
- Świeżak
Mam jeszcze taki problem bo kupiłem ten motocykl nie na chodzie, włożyłem inny silnik (podobno był na chodzie) gaźniki są od poprzedniego (nie regulowałem ich) niby wszystko ok ale nie chce odpalić, iskra jest jak wlewam pod świece paliwo to strzela w gaźnik co to może być? może być rozrząd do regulacji? nie jestem pewien w 100%, czy dobrze podłączyłem wężyki do pompki i do gaźnika, na pompce są strzałki i znak p, przy tym znaku p podłączyłem ten przewód od króćców a wg strzałek kierunek płynięcia paliwa są też dwie strzałki ale tam są tylko dziury nie ma możliwości podłączenia wężyków więc pewnie to powietrze od króćców tam wylatuje bo ono napędza pompke, przynajmniej tak mi sie wydaje , ktoś wie co mu może być? wykluczam zatkane gaźniki zresztą wlewałem pod świece i nic w wydechu troche czuć benzyne. I ktoś może powiedzieć jak w tym ustawić rozrząd? na magnecie są dwa znaki f i r. silnik V2 DOHC
-
quado500 - Świeżak
nie mam pojecia jak u viebie wygladaja gazniki i jaki masz kranik. jak zwykly to odkrecasz i leci paliwo, jak podcisnieniowy to do otwarcia kranika potrzebny jest suw tloka...
tak czy siak to na internecie znajdziesz typowo forum do hujosunga
tez mam koreanca (daelima) i na prawde to swietne sprzety. takze koreancy dali rade, ale ta nazwa zawsze kojazy mi sie z powyzszym 
tak czy siak to na internecie znajdziesz typowo forum do hujosunga

- Pappa2
- Świeżak
a czy kumple wogole widzieli/jezdzili na koreancach?
moj roadwin ma przejechane 44000km i dalej zasuwa... kolega z forum przeekroczyl 50000.. zaden chinczyk by tego nie wytrzymal...
we wtorek bede mial kamere sportowa to nagram roadwina w akcji
a tak chodzi moj silnik https://youtu.be/ze3twLo9gTc
moj roadwin ma przejechane 44000km i dalej zasuwa... kolega z forum przeekroczyl 50000.. zaden chinczyk by tego nie wytrzymal...
we wtorek bede mial kamere sportowa to nagram roadwina w akcji

- Pappa2
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości