Zobacz wÄ…tek - Uszkodzona Suzuki GW 250 Inazuma
NAS Analytics TAG

Uszkodzona Suzuki GW 250 Inazuma

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Uszkodzona Suzuki GW 250 Inazuma

Postprzez silver007 » 16/8/2016, 23:16

Hej,

szukam moto o pojemności 250. Wśród różnych ofert znalazłem tę:
http://olx.pl/oferta/suzuki-gw-250-inaz ... 65953f1909
http://www.aukcjoner.pl/gallery-demo/23289350.html

Plusem dla mnie jest nawet że moto po szlifie (tzn. mam nadzieję, że to szlif, a nie coś poważniejszego), bo motocykl i tak będzie do nauki, a poza tym jestem zapalonym majsterkowiczem i szukanie nowych gratów, malowanie i odrestaurowywanie to dla mnie przyjemność, więc nawet specjalnie szukam jakiegoś lekko podniszczonego. Koszt naprawy koło 4-5 tysięcy jest do zniesienia. Tylko problem jest taki, że o ile na autach myślę, że nawet się nieźle znam, to na moto nieszczególnie. Stąd pytanie dla doświadczonych - czy po zdjęciach uszkodzenia wyglądają na poważne / dyskwalifikujące?
Z tego co widzę to bak, klamka sprzęgła i błotnik do wymiany. Obudowa lampy, zadupek, owiewka boczna do lakierowania. Coś istotnego mi umyka?
Oczywiście do sprawdzenia czy lagi proste i rama nie ruszona, bo tego po fotkach raczej się nie pozna.
JakieÅ› sugestie?
Z góry uprzedzam, że na to moto się nie napalam. Robię po prostu wstępny rekonesans.
silver007
Świeżak

Postprzez silver007 » 17/8/2016, 11:11

No dobra, to sam sobie odpowiem :) Części do Inazumy 250 są bardzo ciężko dostępne i nawet w Suzuki sami to mówią, tzn. że mało sprzedało się tych motocykli i są dosyć świeże. W związku z tym i ceny z kosmosu a używki ciężko trafić. I tak na przykład w tym egzemplarzu najgorsza wydaje się być uszkodzona prawa goleń. Wg sprzedającego coś z niej lekko cieknie i "trzeba jakoś pospawać". Z pewnością spawanie goleni to jest to, czego potrzebuje motocykl. Nowa taka goleń w Suzuki kosztuje z uszczelniaczami około 2400. Mocny strzał i nie wiadomo czy to koniec zabawy z zawieszeniem, ale tego można się było spodziewać po cenie moto.
silver007
Świeżak

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê