Acerbis Evo 3
• Strona 1 z 1
Acerbis Evo 3
Cześć,
Co myślicie o NAKOLANNIKI KOLAN ACERBIS IMPACT EVO 3 na turystyka 650, jeśli macie jakieś inne propozycje też z chęcia wysłucham.
Pozdrawiam,
Co myślicie o NAKOLANNIKI KOLAN ACERBIS IMPACT EVO 3 na turystyka 650, jeśli macie jakieś inne propozycje też z chęcia wysłucham.
Pozdrawiam,
- damian935
- Świeżak
Bez sensu - ani to wygodne, ani to ładne. Takie nakolanniki mają sens w offroad'zie czy cross'ie. Raczej nie będziesz w tym łaził. a trudno to gdzieś schować podczas zwiedzenia: ani do kufra, ani do plecaka. Zaopatrz się w tekstylne spodnie motocyklowe z kieszeniami na protektory kolan.
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
-
Zimny72 - Zimny Drań
Nakolanników na spodnie się nie zakłada. Ochraniacz ma być pod czymś tekstylnym, co przy glebie "chwycone" przez kamień, czy inne licho przekręci się w dowolną stronę, a sam ochraniacz zostanie w miejscu. Choć może na asfalcie to nie aż tak ważne. Tekstylne spodnie z wbudowanymi ochraniaczami są właśnie do du..y przez to, że okręcają się wraz z zawartością i po chwili tyra się po kamolcach jedynie z ochroną cienkiej szmatki. A to boli, oj boli.
- Artur_
- Świeżak
damian935 napisał(a):Co myślicie o NAKOLANNIKI KOLAN ACERBIS IMPACT EVO 3 na turystyka 650, jeśli macie jakieś inne propozycje też z chęcia wysłucham.
Myślę, że zawias z tych ochraniaczy szybko zmasakruje Ci bak

Artur_ napisał(a):Tekstylne spodnie z wbudowanymi ochraniaczami są właśnie do du..y przez to, że okręcają się wraz z zawartością i po chwili tyra się po kamolcach jedynie z ochroną cienkiej szmatki. A to boli, oj boli.
Pier*olisz waćpan. Jak się jeździ w texie o dwa rozmiary za dużym, to i kurtka się wokół szyi owinie. Mam Helda Gamble i Salerno, kurtki Black 8 i Montero, uwierz mi, że mój ochraniacz nigdzie się z pozycji kolana nie wybiera. Fakt, nie jest to takie spasowanie jak w skórze, bo tutaj dochodzi np. podpinka, ale dobrze leżące tekstylia bardzo dobrze trzymają ochraniacze w miejscu ich przeznaczenia. Kolejna sprawa, protektory są ochroną od uderzeń, czyli pierwszy kontakt z nawierzchnią, później rolę ochronną przejmuje warstwa ścieralna, czyli Twoja cienka szmatka, gdzie zapewniam Cię, że włókno aramidowe czy kevlar wytrzymają więcej tortur niż skóra

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Raczej stawiałbym na skórę niż tekstyl.
Ale ogólnie zgadzam się z Glenroyem: dobrze dopasowane i spięte ubranie nie ma prawa się obrócić. A argument o rysowaniu baku nakolannikami moim zdaniem zamyka temat.

Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
-
Zimny72 - Zimny Drań
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości