Zobacz wątek - gsr600 nie pali 1 gar na wolnych obrotach

gsr600 nie pali 1 gar na wolnych obrotach

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, leff, henio12323, rosa, cycu_rsko

gsr600 nie pali 1 gar na wolnych obrotach

Postprzez Grzegorz73 » 3/8/2016, 18:02

Jak w temacie, dokładnie 4. Do tej pory wymieniłem świece i zamieniłem cewki miejscami. Problem pozostał nie rozwiązany, czy zimny czy ciepły na wolnych obrotach rura kolektora zimna. Po odkręceniu manetki idzie jak trzeba, bez problemu kręci do odcięcia, moc w normie. Może macie jakieś sugestie pomysły?
Grzegorz73
Świeżak
 
Posty: 2
Dołączył(a): 19/5/2016, 20:24
Lokalizacja: Gdańsk


Re: gsr600 nie pali 1 gar na wolnych obrotach

Postprzez Glenroy » 3/8/2016, 19:56

Grzegorz73 napisał(a):Jak w temacie, dokładnie 4. Do tej pory wymieniłem świece i zamieniłem cewki miejscami. Problem pozostał nie rozwiązany, czy zimny czy ciepły na wolnych obrotach rura kolektora zimna. Po odkręceniu manetki idzie jak trzeba, bez problemu kręci do odcięcia, moc w normie. Może macie jakieś sugestie pomysły?


Może masz przebicie na fajce, albo na samych kablach. Na początek skrócił bym o pół centymetra kabel przy fajce, tam niby jest wszystko uszczelnione, ale z uszczelnieniami różnie bywa i se kabelek może nie łączyć. Zobacz czy w ogóle masz iskrę na świecy.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Avatar użytkownika
Glenroy
Moderator
 
Posty: 2831
Dołączył(a): 31/8/2011, 20:06
Lokalizacja: LPU

Postprzez Grzegorz73 » 4/8/2016, 15:12

Sprawa wyjaśniona, dziś postanowiłem sprawdzić przepustnice pod kątem lewego powietrza. Okazało się że przepustnica jest nie do końca wciśnięta, tj. na ostatnim garze szpara, przez którą wchodziło powietrze. Poprzednia właścicielka serwisowała motor w BikerZone Gdynia, tam panowie w tym roku wymieniali filtry, olej, świece itd., przypuszczam, że zdejmując obudowę filtra wyszarpali przepustnicę. Po powrocie na swoje miejsce... wszystko gra i bucy.
Grzegorz73
Świeżak
 
Posty: 2
Dołączył(a): 19/5/2016, 20:24
Lokalizacja: Gdańsk



Powrót do Mechanika motocyklowa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości




na gr