Zobacz wÄ…tek - Gdzie zakupy?
NAS Analytics TAG

Gdzie zakupy?

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Gdzie zakupy?

Postprzez 3LY » 28/7/2016, 09:58

Czesc wszystkim!

Jestem swieżym motocyklistą, od kilku tygodni na CBR 125R :)

Problem, banalny trochę, z którym już kilka razy się spotkałem - wracam na motocyklu z pracy, chciałbym zrobić zakupy, ale nie mam ze sobą plecaka. Kufra na motocyklu też nie mam...
Gdzie wozicie takie małe zakupy, typu 2 browary i butelka coli?:) Jest jakieś sprytne rozwiązanie tego problemu, jeśli się nie chce kupować kufra a nie masz ze sobą plecaka? Na rowerze to bym sobie na kierownicy powiesił... :)

Temat może głupi, sorry za zawracanie głowy, ale pewnie ktoś bardziej doświadczony rozwiązał ten klopot.

pzdr
S
3LY
Świeżak

Postprzez Zimny72 » 28/7/2016, 10:07

Zły wybór motocykla - trzeba było kupić skuter z podłogą i wozić zakupy w torbie między nogami. ;) Co do motocykla są tylko 4 opcje: plecak, kufer, sakwy i przyczepka motocyklowa. :D
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
Zimny72
Zimny Drań

Postprzez jasnoksieznik » 28/7/2016, 12:32

Jeszcze moze by tankbag, ale nie wiem, jak maly bedzie pasowal do tego moto. Z dwulitrowa Cola moze byc kiepsko.

Osobiscie w trase jezdze z rollbagiem. Pasuja do niego tez rzeczy sportowe (buty, recznik, koszulka, ochraniacze, kask itp). Zalety: Tani i latwy w obsludze. Wady: wymaga pasow, kiepsko sie jezdzi z pustym i nie zabezpiecza przed kradzieza.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
jasnoksieznik
Stały bywalec

Postprzez Ruda_MaÅ‚pa » 28/7/2016, 14:13

Na małe, niespodziewane zakupy wożę pod siedzeniem plecaczek z Decathlona, taki o pojemności 10l, zwijany w kulkę. Użyłam go parę razy np. do przetransportowania czteropaka i daje radę. ;)
Ruda_Małpa
Świeżak

Postprzez lagiboy » 28/7/2016, 17:37

najprostszym rozwiÄ…zaniem jest worek Obrazek
ja dostałem taki z motula z pierdołami jak zmieniałem opony, pusty można włożyć do kieszeni albo pod siedzenie.
mi do tankbaga wchodzi 2x2L cola ale max można do niego wsadzić 10kg bo tyle wytrzymuje mocowanie, plus tankbag kosztował z mocowaniem ponad 100 funtów Obrazek. Najlepszym rozwiązaniem jest plecak bo najwygodniejszy.
black matt=grey (color by honda)
lagiboy
Moderator

Postprzez 3LY » 28/7/2016, 21:07

wielkie dzięki! Ruda, własnie tak sie zastanawialem czy nie ma jakis zwijanych plecakow, ktore by weszly w ten mini-schowek pod siedzeniem. w sklepach moto nie znalazlem, ale w decathlonie nie szukalem ;) dzieki!

S
3LY
Świeżak

Postprzez MisieqMP » 1/8/2016, 13:12

Dziwie się że nikt w tutejszych motocyklistów nie polecił najbardziej banalnego i najtańszego rozwiązania, kup za 10-15zł pająka (gumową siatkę) zapnij na tylne siedzenie woź ją zawsze i zakupy do reklamówki a reklamówka pod siatkę ...

P.S. Nie ma za co ;D
No place, no race - Mick Doohan
MisieqMP
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości

na górê