moto głownie do miasta 15tys zł a nowy hyosung (czy warto)
• Strona 1 z 1
moto głownie do miasta 15tys zł a nowy hyosung (czy warto)
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie),
Za młodego jeździłem na różnych wiejskich wynalazkach od motorynek przez ogary do mz'tki. Więc zakładam, że doświadczenia nie mam i jestem totalnym NEWBIE.
- Wiek, waga, wzrost,
28 lat, 75 kg, 172 cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
Głównie przemieszczanie się do pracy i domu po Warszawie, owszem jakieś weekendowe wypady wchodzą w grę, jednak raczej krótkie dystanse.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
Szczerze to nie mam zielonego pojęcia.
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
Chciałbym zamknąć się w 15 tys., na ciuchy mam inny budżet.
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
Wiadomo, im mniej tym lepiej.
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
Bardziej chyba nakedy, ewentualnie jakieÅ› turystyki.
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
hornet 600, mt 07
Jeszcze zwrócił moją uwagę hyosung 650p, ale to ze względu na cenę i fakt, że jest to nowe moto.
Patrząc na cenę nowego hyo zastanawiam się czy nie byłby to dobry wybór zamiast kilkuletniego japończyka z niepewną historią.
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie rady!
Pozdrawiam!
Za młodego jeździłem na różnych wiejskich wynalazkach od motorynek przez ogary do mz'tki. Więc zakładam, że doświadczenia nie mam i jestem totalnym NEWBIE.
- Wiek, waga, wzrost,
28 lat, 75 kg, 172 cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
Głównie przemieszczanie się do pracy i domu po Warszawie, owszem jakieś weekendowe wypady wchodzą w grę, jednak raczej krótkie dystanse.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
Szczerze to nie mam zielonego pojęcia.
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
Chciałbym zamknąć się w 15 tys., na ciuchy mam inny budżet.
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
Wiadomo, im mniej tym lepiej.
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
Bardziej chyba nakedy, ewentualnie jakieÅ› turystyki.
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
hornet 600, mt 07
Jeszcze zwrócił moją uwagę hyosung 650p, ale to ze względu na cenę i fakt, że jest to nowe moto.
Patrząc na cenę nowego hyo zastanawiam się czy nie byłby to dobry wybór zamiast kilkuletniego japończyka z niepewną historią.
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie rady!
Pozdrawiam!
- lolero
- Świeżak
Jeżeli moto ma być głownie do maista to ja na Twoim miejscu brałbym jakieś SM.
Lekki golas tez jest ok z tym że szerszeń potrafi zaskoczyc jeżeli nie ma się doświadczenia.
Fajne są moto z polecanych dla początkujacych w zakresie 600cc. (tematów sporo na ten temat)
Lekki golas tez jest ok z tym że szerszeń potrafi zaskoczyc jeżeli nie ma się doświadczenia.
Fajne są moto z polecanych dla początkujacych w zakresie 600cc. (tematów sporo na ten temat)
-
Croowab - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości