brak przeglÄ…du
• Strona 1 z 1
brak przeglÄ…du
Witam.
Mam suzuki RG80 i niestety od kilku lat stoi niejeżdżony z przyczyn osobistych. Ubezpieczenie OC było opłacane, ale przez ten czas nie były robione przeglądy techniczne bo dawniej nie trzeba było robić jak się nie jeździ. Ostatnio słyszałem, że za każdą zwłokę będą naliczane odsetki. Czy jeśli teraz zrobię przegląd to nie będą naliczane odsetki wstecz za poprzednie lata?
Weszła już te przepisy czy dopiero się przymierzają ją wprowadzić?
Pozdrawiam.
Mam suzuki RG80 i niestety od kilku lat stoi niejeżdżony z przyczyn osobistych. Ubezpieczenie OC było opłacane, ale przez ten czas nie były robione przeglądy techniczne bo dawniej nie trzeba było robić jak się nie jeździ. Ostatnio słyszałem, że za każdą zwłokę będą naliczane odsetki. Czy jeśli teraz zrobię przegląd to nie będą naliczane odsetki wstecz za poprzednie lata?
Weszła już te przepisy czy dopiero się przymierzają ją wprowadzić?
Pozdrawiam.
- jalon
- Świeżak
Już był pomysł (nie wiem jak z realizacją) żeby po spóźnionym przeglądzie płacić 2x tyle, psie syny.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Temat byl przerabiany i - w duzym skrocie - moto musi spelniac wszystkie warunki, w tym przeglad, ubezpieczenie i homologacje wszedzie, z wyjatkiem ogrodzonego terenu, ktorego wlasciciel wyrazil zgode na jazde.
Moto na przyczepke albo na pake mikrobusa i jedziesz (na przeglad)!
Moto na przyczepke albo na pake mikrobusa i jedziesz (na przeglad)!
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
Zaległe odsetki mają być,ale w zamian za nieopłacone ubezpieczenie OC,nie chodzi tutaj ściśle o przegląd techniczny,oczywiście takim motorem nie możesz się poruszać po drodze,najlepiej weź go na przyczepkę i zawieź na stację w celu sprawdzenia,po podbiciu papierów możesz już wracać na kołach.
- Imbachhorn
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości