Zobacz wątek - Kask integralny z blendą w cenie 500-900zł
NAS Analytics TAG

Kask integralny z blendą w cenie 500-900zł

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Kask integralny z blendą w cenie 500-900zł

Postprzez Matlorn » 7/7/2016, 17:51

Witam.

Poszukuje kasku w cenie 500-900zł.
Interesuje mnie, aby miał blendę. Reszta to kwestia waszych opinii.

Przymierzałem już kilkanaście różnych kasków. Na głowie do tej pory najlepiej leżały mi:
-SHARK s900
-HJC IS-17
-HJC FG-ST
-Scorpion (nie pamiętam modelu, ale jakaś mało znana marka dla mnie, więc mnie nie zaciekawiła aż tak).

Cabergi dziwnie mi leżą, tak samo nolany.

Jaki kask Wy byście polecili, albo czy użytkownicy 3 pierwszych które wymieniłem mogliby się wypowiedzieć, czy są z nich zadowoleni?

Malowanie mało istotne, aczkolwiek najlepszy biały :)
Matlorn
Świeżak

Re: Kask integralny z blendą w cenie 500-900zł

Postprzez Glenroy » 7/7/2016, 22:41

Matlorn napisał(a):Witam.

Poszukuje kasku w cenie 500-900zł.
Interesuje mnie, aby miał blendę. Reszta to kwestia waszych opinii.

Przymierzałem już kilkanaście różnych kasków. Na głowie do tej pory najlepiej leżały mi:
-SHARK s900
-HJC IS-17
-HJC FG-ST
-Scorpion (nie pamiętam modelu, ale jakaś mało znana marka dla mnie, więc mnie nie zaciekawiła aż tak).

Cabergi dziwnie mi leżą, tak samo nolany.

Jaki kask Wy byście polecili, albo czy użytkownicy 3 pierwszych które wymieniłem mogliby się wypowiedzieć, czy są z nich zadowoleni?

Malowanie mało istotne, aczkolwiek najlepszy biały :)

Scorpion? Pewnie EXO 510, nie zbiera złych opinii, ale nie miałem z nim styczności, więc się nie wypowiem.
IS-17, mam, fajny, wygodny, ale z blendą to się rozczarujesz, można ją porównać do okularów ze szkłami kat.1, czyli jest, ale jakby jej nie było, na jaskrawe słońce to ona się ni chu, chu nie nadaje.
FG-ST to zdecydowanie nowsza konstrukcja niż IS, skorupa z lepszych kompozytów, lżejszy, miałem okazję przetestować, jest droższy, wyglądem może nie koniecznie - kwestia gustu, ale jakościowo prezentuje się lepiej, ma zmieniony profil wnętrza kasku, na mojej głowie na plus, ma ciemniejszą blendę, podobnie jak RPHA-ST, taka kat.2 wśród szkieł okularów - dla mnie akuratnie.
Shark S900, na pewno jak to Shark, blendę ma super, znowu na przykładzie okularów kat.3, nada się w jeździe pod jaskrawe słońce, jedni chwalą, ja nie lubię pompowanych policzków, no i Shark ma trochę specyficzną rozmiarówkę, nie wiem, mi żaden rozmiar nie leżał tak, jak bym chciał.

Osobiście brał bym FG-ST, ewentualnie taniej IS-17 i wymiana blendy na ciemniejszą - coś ~80zł bodajże.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez Zimny72 » 8/7/2016, 06:06

Tak jak kolega: HJC FG-ST, ale na twoim miejscu przyjrzałbym się w podobnej kwocie Sharkowi Speed-R.
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
Zimny72
Zimny Drań

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości

na górê