Gdzie szukać enduro 125?
• Strona 1 z 1
Gdzie szukać enduro 125?
Witam, mam 16 lat i chciałbym rozpocząć moją przygodę z enduro. Nie będę motocyklem skakał na żadnych wyskoczniach czy jeździł po rzekach. Chce sobie pośmigać po okolicznych polnych drogach, jakiś las, podjazd. W ostatnim czasie sporo czytałem na temat tego jaki motocykl kupić i w większości postów na forach użytkownicy polecają Yamaha DT 125. Problem jest taki, że tych motocykli jest bardzo mało, na całą Polskę można znaleźć góra z 7-8 sztuk a w mojej okolicy to już w ogóle nic nie ma (podkarpacie). Może to ja źle szukam, ale przeglądam strony takie jak Allegro, Olx, Otomoto. Może polecicie jakiś bardziej popularny odpowiednik Yamahy DT 125 (mój budżet to około 3-4 tys.), albo podpowiecie gdzie szukać tych motocykli. Z góry dziękuję.
- KenBlooK
- Świeżak
Bardziej popularnego odpowiednika nie znajdziesz.
DT i pochodnych tego modelu (KTM125LC2 Sachs ZX125 mają te same silniki)swojego czasu było dużo na rynku, bo były masowo sprowadzane z zachodu.
Dostępność części zamiennych i łatwość serwisowania powodowała, że 90% młodzieży chcącej zaczynać przygodę z enduro, sięgała właśnie po DT.
Na zachodzie 2T już wyszły z rynku, a to co u nas, to albo zostało doszczętnie sczochrane i zezłomowane, albo jeśli jeździ, to ma przesadzoną wartość przy cenach sprzedażowych.
Jeśli chcesz coś co równie tanio będzie się serwisować, to rozglądnij się jeszcze za KMX125, aczkolwiek jeśli mam być szczery, to 2T mnie lekko zirytowały dość krótkimi przebiegami między naprawami i odpuściłem. Teraz spokojniej, ale zawsze do celu na 4T.
DT i pochodnych tego modelu (KTM125LC2 Sachs ZX125 mają te same silniki)swojego czasu było dużo na rynku, bo były masowo sprowadzane z zachodu.
Dostępność części zamiennych i łatwość serwisowania powodowała, że 90% młodzieży chcącej zaczynać przygodę z enduro, sięgała właśnie po DT.
Na zachodzie 2T już wyszły z rynku, a to co u nas, to albo zostało doszczętnie sczochrane i zezłomowane, albo jeśli jeździ, to ma przesadzoną wartość przy cenach sprzedażowych.
Jeśli chcesz coś co równie tanio będzie się serwisować, to rozglądnij się jeszcze za KMX125, aczkolwiek jeśli mam być szczery, to 2T mnie lekko zirytowały dość krótkimi przebiegami między naprawami i odpuściłem. Teraz spokojniej, ale zawsze do celu na 4T.
DR125se
- sito79
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości