Aprilia rs 125 kilka pytań
• Strona 1 z 1
Aprilia rs 125 kilka pytań
Witam wszystkich, chcę kupić rs 125 oto i ona:
http://olx.pl/i2/oferta/aprilia-rs-125- ... 406d5c8949
Miał ktoś styczność z rokiem 2012 rs-ki?
Jak sprawdzić czy faktycznie był remont ?
Sprawdzę kompresję tylko nie do końca wiem ile to ma byc, coś czytałem że poniżej 8 i trzeba remont robić?
Na co jeszcze zwrócić uwagę przy zakupie?
Pozdrawiam
http://olx.pl/i2/oferta/aprilia-rs-125- ... 406d5c8949
Miał ktoś styczność z rokiem 2012 rs-ki?
Jak sprawdzić czy faktycznie był remont ?
Sprawdzę kompresję tylko nie do końca wiem ile to ma byc, coś czytałem że poniżej 8 i trzeba remont robić?
Na co jeszcze zwrócić uwagę przy zakupie?
Pozdrawiam
- shokei1994
- Świeżak
Witaj nie wiem jak z tym rocznikiem bo ja mialem z 01r ale podstawa sprawdz czy nie byl bity lub spawany gdziesz przejedz sie kawalek i posc kierownice jezeli moto jedzie prosto i nic sciaga to oznacza ze powaznego uszczerbku on nie zaznal ... Pomajtaj kolami w prawo i lewo czu luzu nie ma itd itp. Moze masz jakies konkretne pytania ?
- kosarox1
- Świeżak
kompresje powinien miec 12 to jest bardzo dobra 11, 10 tez nie zła z tego co wiem to przy 4,5 nie odpali ale to przy 4t a przy 2t niewiem dokładnie czy tak samo ale raczej tak, czy cylinder oryginalny sprawdzisz po numerach na nim jak są to oryginał a jak nie to nie ale pamietaj że 125 czy 124 bedzie bo to poj. w tym roczniku to nawet lepiej gdyby nie był po remoncie wiec chyba sprzedający nie kłamie teraz to trudniej znaleźć oryginał niż "tuningowany" bo 3/4 sa poprzerabiane jesli nie technicznie to wizualnie
-
quado500 - Świeżak
kosarox1 napisał(a):Witaj nie wiem jak z tym rocznikiem bo ja mialem z 01r ale podstawa sprawdz czy nie byl bity lub spawany gdziesz przejedz sie kawalek i posc kierownice jezeli moto jedzie prosto i nic sciaga to oznacza ze powaznego uszczerbku on nie zaznal ... Pomajtaj kolami w prawo i lewo czu luzu nie ma itd itp. Moze masz jakies konkretne pytania ?
Mailes z 01 roku , jak ona się sprawowała, miałeś jakieś przygody z nią typu jakieś awarie?
- shokei1994
- Świeżak
Kiedys moj wujek mechanik powiedzial ze wlosi sa brudni.... I mial racje przygotuj sie obsmarkany silnik spalinami poniewaz nie jest on przykrecony a jednie siedzie na wcisk +sprezyny
jezeli chodzi osiagi mysle ze aprilia jest najmocniejsza w swojej klasie za czym idzie najbardziej awaryjna tam jest nikasil wiec szybko mozna ja przegotowac temp 85~90c to norma od soboty mam tzr125 zrobilismy z mloda prawie 300km w 2 dni temp nigdynie weszla wyzej niz 75c a srednio miala 60~65c tylko ze tu jest zeliwo... Co do awaryjnosci apki przez 3 lata wymienilem skrzynie + 3 tloki o elektryce nie wspomne ale ja moze akurat na taki felerny model trafilem nie wiem jak ja traktowal 1 wlasciciel 170km/h leciala olej non stop lalem castrol reacing 2t a i tak zawsze cos sie psulo ;p dopiero jak postanowilem sprzedac jak juz wsio zrobilem apka nagle sm8gala jak potrzaskana xD lecz jednak jej nie zaufalem ;p

- kosarox1
- Świeżak
No nie wiem jak tam z rocznikiem 01, ale myślę że trzecia generacja i 2012 rok to nie będzie tak źle w sumie to zależy od poprzednich właścicieli... Tak samo miałem z simsonem 3x zatarem w elektronice się wszystko je..ło aż zrobiłem wszystko i chodził jak żyleta... I sprzedałem.
Gdy ja kupię myślę wsadzić do niej 160 Polini, wzmocniany korbowód, gaźnik 34mm , mocniejsze przewody chłodnicze, łożyska itp...
Spotkałeś się kiedyś z 160 rs-kom?
Z racji tego że za 2 lata będę mógł robić dopiero pełne A, a narazie mam tylko a2 to myślę ja trochę "ztuningować" xD a rs w moim odczuciu jest najpiękniejszym 2t w tej kategorii...
Co o tym sÄ…dzisz?
Gdy ja kupię myślę wsadzić do niej 160 Polini, wzmocniany korbowód, gaźnik 34mm , mocniejsze przewody chłodnicze, łożyska itp...
Spotkałeś się kiedyś z 160 rs-kom?
Z racji tego że za 2 lata będę mógł robić dopiero pełne A, a narazie mam tylko a2 to myślę ja trochę "ztuningować" xD a rs w moim odczuciu jest najpiękniejszym 2t w tej kategorii...
Co o tym sÄ…dzisz?
- shokei1994
- Świeżak
Teraz mam yamahe tzr i do firmy aprilia nigdy nie wroce xD za duzo znajomych plus ja nabilem sie na koszta jak glupi ;p mowisz ze chcesz wsadzic tam 160cm3 wzmocniony wal itp itd... A widziales jakie tryby w srodku ma aprilia ? Plastikowe xD a o pompie wody nie wspomne ;] robiac taki myk taniej wyszloby wsadzic ci tam 250cm z innej apki 

- kosarox1
- Świeżak
quado500 napisał(a):plastikowe tryby w skrzyni? plstikowe są w pompie a nie w skrzyni![]()
mówisz żeby wsadził silnik 250 od apki masz na mysli sportcity czy cobo o rs 250 nie słyszałem...
Po 1 czy ja pisalem cos o skrzyni ze jest plastikowa ? Po 2 nie tylko pompa wody jest z tworzywa po 3 uzyj wyobrazni zanim cos palniesz i wpisz u wuja google aprilia rs 250

http://www.scigacz.pl/Aprilia,RS,250,182,bm.html
Masz wyrecze ;p
- kosarox1
- Świeżak
po 1
NIE mówie że nie ma aprilii 250 tylko że nie słyszałem o takowej
po 2
to jakie tryby masz na myśli pisząc ''w środku''?
po 3
ciekawe czy zmieści tam silnik v2,
po 4
Ty użyj wyobraźni bo w razie nie daj boże wypadku lub podczas zwykłej kontroli drogowej jak sie skapną że to 250 bedzie miał prze****** on i stacja diagnostyczna, w której załatwił na czarno przegląd bo legalnie go nie przejdzie, a ubezpieczenie bedzie mógł sobie wsadzić w tyłek
NIE mówie że nie ma aprilii 250 tylko że nie słyszałem o takowej
po 2
to jakie tryby masz na myśli pisząc ''w środku''?
po 3
ciekawe czy zmieści tam silnik v2,
po 4
Ty użyj wyobraźni bo w razie nie daj boże wypadku lub podczas zwykłej kontroli drogowej jak sie skapną że to 250 bedzie miał prze****** on i stacja diagnostyczna, w której załatwił na czarno przegląd bo legalnie go nie przejdzie, a ubezpieczenie bedzie mógł sobie wsadzić w tyłek
Ostatnio edytowano 9/7/2016, 18:15 przez quado500, łącznie edytowano 1 raz
-
quado500 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości