Pierwsze 125
• Strona 1 z 1
Pierwsze 125
Witam,
Obecnie posiadam zwykly motorower, ale wkurza mnie brak mocy podczas podjazdu pod gorki, a nawet lekkie wzniesienia.
Dlatego rozwazam zakup 125-ki. Niewiem tylko co wybrac. Bardzo podobajom mi sie hondy nsr i szukalbym raczej motocykla 2T gdyz ma on duzo wieksza moc niz 4T, a chcialbym poczuc roznice i troche posmigac.
Prosze o rady osob ktore trafily na jakies fajne maszyny ktorymi smigaly duzo, szybko i w miare bezawaryjnie.
Dzieki
(Przepraszam za bledy ale pisalem to bez autokorekty, a sam konczylem polski w liceum z ocenom dopuszczajaca
)
Obecnie posiadam zwykly motorower, ale wkurza mnie brak mocy podczas podjazdu pod gorki, a nawet lekkie wzniesienia.
Dlatego rozwazam zakup 125-ki. Niewiem tylko co wybrac. Bardzo podobajom mi sie hondy nsr i szukalbym raczej motocykla 2T gdyz ma on duzo wieksza moc niz 4T, a chcialbym poczuc roznice i troche posmigac.
Prosze o rady osob ktore trafily na jakies fajne maszyny ktorymi smigaly duzo, szybko i w miare bezawaryjnie.
Dzieki

(Przepraszam za bledy ale pisalem to bez autokorekty, a sam konczylem polski w liceum z ocenom dopuszczajaca

- panzervi
- Świeżak
Posiadasz prawko? 125 w 2T to motocykle o stosunkowo dużej mocy, jeżeli masz "B" to przepis ten nie obowiązuje 2T. 4T posiadają dużo mniejszą moc, ale nie ma co ukrywać, że są bardziej wytrzymałe. Tak czy siak, jakiej decyzji nie podejmiesz to polecam Ci kupić używkę japońca w dobrym stanie niż nowego chińczyka (zresztą temat wałkowany od kiedy człowiek wymyślił koło).
- CBS
- Świeżak
Haha, mam teraz chinski motorower jak wspominalem, ale to bład młodosci
. Dlatego taka ewentualnosc odrazu wykluczylem. Tak mam prawojazdy A2. A i niewspomnialem o moim budzecie, a wynosi on ok 8000. Jezeli znajed naprawde cos ciekawego to moze nawet 1 czy 2 tysie gdzies sobie zarobie.
Dzieki Ci CBS i prosze o dalsze propozycje najlepiej konkretnych modeli, a juz wogole bede zachwycony waszymi wlasnymi odczuciami i doznaniami

Dzieki Ci CBS i prosze o dalsze propozycje najlepiej konkretnych modeli, a juz wogole bede zachwycony waszymi wlasnymi odczuciami i doznaniami

- panzervi
- Świeżak
Napisz gdzie najczesciej bedziesz jezdzil bo to ma duze znaczenie. Jezeli tylko miasto to nie potrzeba duzej mocy i nsr by sie spisala ale zamiast niej lepsza by byla juz jakas 250-ka np cbr250. Jezeli chcialbys cos na granicy mocy dostepnej dla a2 to najlepiej wziac cos popularnego np gs500, nie bedzie problemu z czesciami i mechanikiem. Nastepna opcja to dlawienie mocniejszej maszyny ale to juz glebszy temat
- Oastra
- Świeżak
Mieszkam na wsi blisko autostrady i glownie bralem motorek na przejaszczki po pustych i kretych drogach miedzy wsiami i polami, ale czasami az plakac sie chce jak jest super prostka, albo jakies wzniesienie a tu brak mocy. Dlatego szukam czegos z niezlym przyspieszeniem i vmax bo kolejna rzecz ktora wkurza to fakt, ze czesto wyprzedzaja mnie auta (pod gorke, i na prostkach), a czesto robia to z zapasem 20-30 cm xd (no i meska duma). Poza nsr 125 slyszalem ze niezla jest honda cb 500. Ale poniewaz ani z jednym ani z drugim niemialem doczynienia to niewiem jakie sa miedzy nimi roznice i czy wogole sa tak dobre jak opisuja to sprzedajacy na roznych portalach internetowych. I dlatego chce z wasza pomoca wytypowac 3-4 maszyny, a pozniej sprawdzic jak smigaja.
- panzervi
- Świeżak
Dziękuję za dotychczasowe propozycje, jeśli ktoś ma do zaproponowania jeszcze jakieś ciekawe propozycje to chętnie je sobie rozważę, im więcej tym lepiej
. Ach, przepraszam jeśli to głupie pytanie ale niewiem gdzie indziej miałbym je zadać, a mianowicie to dlaczego honda cb 500 nie jest szybsza (nawet jeśli to tyko troche) od nsr 125. Ilość suwów robi aż taką różnice czy cebula ma po prostu więcej mocy i lepiej przyspiesza???

- panzervi
- Świeżak
Skad masz takie wiadomosci? Niech oba te motocykle jada np 60 km/h na 4 biegu i dadza gaz do oporu to z pewnoscia 500 lepiej pojdzie. Nsr objechala by na torze cb ale tylko w rekach dobrego kierowcy bo jak by nie bylo cb jest mocniejsza i nie trzeba jej tak krecic
- Oastra
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości