Kobieta gsxr1000.
• Strona 1 z 1
Kobieta gsxr1000.
Trochę strasznie trochę śmiesznie. Oglądam i mam ten sam problem co facet nad nią, śmiać się czy płakać. Jak by nie było szkoda maszyny i dziewczyny.
https://www.youtube.com/watch?v=rfyJ9gtbvv8
-
oflex - Świeżak
Nie rozumiem co jest śmiesznego w czyjejś glebie na moto?
Dalej nie rozumiem jaki problem masz na myśli i z czego chcesz się tutaj śmiać?
Motocykl to rzecz nabyta, poza tym gość zrobił podstawowych kilka błędów, kobitka była przytomna i świadoma, a ten nie dosyć, że zaczął ją szarpać jak kukłę, to jeszcze zdjął jej kask nie wiedząc czy nie ma uszkodzonych kręgów... tylko pogratulować
.
Motocykl to rzecz nabyta, poza tym gość zrobił podstawowych kilka błędów, kobitka była przytomna i świadoma, a ten nie dosyć, że zaczął ją szarpać jak kukłę, to jeszcze zdjął jej kask nie wiedząc czy nie ma uszkodzonych kręgów... tylko pogratulować

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Glenroy napisał(a):Nie rozumiem co jest śmiesznego w czyjejś glebie na moto?
Motocykl to rzecz nabyta, poza tym gość zrobił podstawowych kilka błędów, kobitka była przytomna i świadoma, a ten nie dosyć, że zaczął ją szarpać jak kukłę, to jeszcze zdjął jej kask nie wiedząc czy nie ma uszkodzonych kręgów... tylko pogratulować.
z tego o co ona pyta i co on jej odpowiada i jak ewidentnie facet ma w pewnych momentach ubaw ale żeby nie było że jestem znieczulonym motocyklowym chamem to mój cytat "jak by nie było to szkoda maszyny i dziewczyny"
Przypomniałem sobie że na kursie mnie uczono u poszkodowanego który ma twarz zalaną krwią zdjęcie kasku jest wskazane przed uduszeniem się ratując mu tym życie.
-
oflex - Świeżak
Mnie to również nie śmieszy, bardziej przeraziło jak to zobaczyłem.
Dziewczyna była w szoku, więc jej odpowiedzi mogły być nieracjonalne w takich okolicznościach.
Miała sporo szczęścia, bo mogła się zabić o te sporej wielkości kamienie, a nie wyglądało to zbyt ciekawie.
Twarz nie wygląda aż tak źle, krew tam nie tryska strumieniami, więc zdjęcie od razu kasku, to spore ryzyko moim zdaniem.
Dziewczyna była w szoku, więc jej odpowiedzi mogły być nieracjonalne w takich okolicznościach.
Miała sporo szczęścia, bo mogła się zabić o te sporej wielkości kamienie, a nie wyglądało to zbyt ciekawie.
Twarz nie wygląda aż tak źle, krew tam nie tryska strumieniami, więc zdjęcie od razu kasku, to spore ryzyko moim zdaniem.
-
A7 x - Świeżak
Całkiem niedawno byłem na obszernym szkoleniu BHP które prowadził ratownik medyczny dopytywałem o kilka rzeczy związanych z pomocą udzielaną podczas wypadków z udziałem motocyklistów. Jeżeli chodzi o kask to jak to powiedział mieli specjalne szkolenie przed sezonem jak postępować - co ważne 1 osoba nie może zdejmować kasku, zawsze muszą to robić dwie na takiej zasadzie że jedna stabilizuje szyje trzymając z przodu obiema dłońmi druga osoba stojąc za poszkodowanym delikatymi ruchami góra/dół ściąga bardzo powoli kask. Jest to jedyna prawidłowa metoda która pozwala uniknąć dodatkowego uszkodzenia ciała. W tej sytuacji nie zdejmowałbym kasku. Gość powinien zadzwonić po pomoc, a dziewczynę położyć w pozycji bocznej i pilnować żeby się nie ruszała.
Tak nawiasem pytałem też jak postępują w przypadku konieczności rozcinania odzieży - ratownik powiedział że on zawsze pyta "ściągamy czy mogę ciąć" i jak to powiedział w karierze miał przypadki że mimo sporego bólu motocyklista wolał zdjąć kombinezon niż aby było to cięte
Tak nawiasem pytałem też jak postępują w przypadku konieczności rozcinania odzieży - ratownik powiedział że on zawsze pyta "ściągamy czy mogę ciąć" i jak to powiedział w karierze miał przypadki że mimo sporego bólu motocyklista wolał zdjąć kombinezon niż aby było to cięte

- RobsonR
- Świeżak
co tam sie wlasciwie stalo? fiksacja wzroku? zakret nie byl jakis mega ostry przeciez. ja sie nie smieje z takich rzeczy, kazdego moze to spotkac oczywiscie nikomu nie zycze, wazne zeby wyjsc calo, sprzet zawsze mozna naprawic/ wymienic.
- matt87
- Świeżak
Początek zakrętu był na górce, środek jak i koniec był już z dużym spadkiem (kamera słabo oddaje różnice wysokości) - większe złożenie groziło poślizgiem (a i tak próbowała do końca).
Przy nawet niewielkim spadku mając trochę na liczniku przyczepność jest znacznie mniejsza
Za duża prędkość
Przy nawet niewielkim spadku mając trochę na liczniku przyczepność jest znacznie mniejsza

Za duża prędkość

FZ6N '09 98HP
brak podpisu.
brak podpisu.
-
traveler - Świeżak
Re: Kobieta gsxr1000.
oflex napisał(a):Trochę strasznie trochę śmiesznie. Oglądam i mam ten sam problem co facet nad nią, śmiać się czy płakać. Jak by nie było szkoda maszyny i dziewczyny.
JA tez nie rozumiem, że kogoś może smieszyć czyiś wypadek. Ale rózni są ludzie, niektórzy mają z tego pociechę.
traveler napisał(a):Początek zakrętu był na górce, środek jak i koniec był już z dużym spadkiem (kamera słabo oddaje różnice wysokości) - większe złożenie groziło poślizgiem (a i tak próbowała do końca).
Za duża prędkość
Jak większe złożenie groziło poślizgiem skoro ci przed nia jak i koleś za nią z zakrętu nie wypadli??
Zgadzam się, za dużo prędkość co do umiejetności.
A7 x napisał(a):Mnie to również nie śmieszy, bardziej przeraziło jak to zobaczyłem.
Faktycznie ludzie w szoku pourazowym mogą majaczyć/ mówić nieracjonalnie ale mimo braku krwi tryskającej uszkodzenia ciała moga byc bardzo poważne i idiota ją szarpiący jedyne co powinien zrobić, to zadbać o swoje i kobiety bezpieczeństwo jak i innych uczestników ruchu, bezwłocznie wezwać pogotowie i jezeli to możliwe ułozyć ją w pozycji bezpiecznej.
-
Croowab - Bywalec
@Croowab gościa przed nią nie widać (daleko), a typ z kamerą odpuszcza manetkę przed samym szczytem (motocykl pochyla się do przodu) może nawet lekko przyhamował ZANIM ona była w punkcie bez odwrotu
Tak, prędkość.

Tak, prędkość.
FZ6N '09 98HP
brak podpisu.
brak podpisu.
-
traveler - Świeżak
Nie wiedze w zachowaniu kolesia nic dziwnego, a, ze pod konec filmu puscil Jakis jocke to tez nie Problem.
Technike przejazdu winkli mieli kiepska, jezdza motocyklami jak katamaranami. Wczesniej Laska w miare ladnei polozyla moto w winklu, mnie zastanawia, dlaczego w tym nie zrobila podobnie, nie bylo by problemu.
A w tym winklu, no coz widac bylo za szybko.

Technike przejazdu winkli mieli kiepska, jezdza motocyklami jak katamaranami. Wczesniej Laska w miare ladnei polozyla moto w winklu, mnie zastanawia, dlaczego w tym nie zrobila podobnie, nie bylo by problemu.
A w tym winklu, no coz widac bylo za szybko.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości