Tani i pewny motocykl 125 na krótki czas
• Strona 1 z 1
Tani i pewny motocykl 125 na krótki czas
Witajcie.
Mam do Was zapytanie:
Poszukuję taniego i w miarę nowego motocykla klasy 125 do ok. 3500-4000 zł.
Myślałem nad Junak 123 lub 121, albo Romet ZXT 125. Niestety o tym ostatnim bardzo mało informacji a o Junaku 121 nie wiadomo wreszcie czy ma wałek wyrównoważający - producent że ma, ale użytkownicy nie są do końca przekonani lub zaprzeczają. Czego oczekuje ? Bym nie dokładał ani 1 zł przez 2 sezony -> 1.5 roku i robię prawo jazdy na A.
Tak więc dlatego chce nowy, nawet jak stracę na wartości - ma on służyć do nauki.
Na pewno wybiorę się w trasę i po mieście jeździć więc co byście mi zaproponowali ?
Nie interesuje mnie ani lans ani marka. ma jeździć 2 sezony. Prędkość by osiągał 100km/h.
W miarÄ™ wygodny. Czy wiadomo coÅ› o ZXT 125 (jakieÅ› opinie) ?
Dziękuje za podpowiedzi i pozdrawiam
Mam do Was zapytanie:
Poszukuję taniego i w miarę nowego motocykla klasy 125 do ok. 3500-4000 zł.
Myślałem nad Junak 123 lub 121, albo Romet ZXT 125. Niestety o tym ostatnim bardzo mało informacji a o Junaku 121 nie wiadomo wreszcie czy ma wałek wyrównoważający - producent że ma, ale użytkownicy nie są do końca przekonani lub zaprzeczają. Czego oczekuje ? Bym nie dokładał ani 1 zł przez 2 sezony -> 1.5 roku i robię prawo jazdy na A.
Tak więc dlatego chce nowy, nawet jak stracę na wartości - ma on służyć do nauki.
Na pewno wybiorę się w trasę i po mieście jeździć więc co byście mi zaproponowali ?
Nie interesuje mnie ani lans ani marka. ma jeździć 2 sezony. Prędkość by osiągał 100km/h.
W miarÄ™ wygodny. Czy wiadomo coÅ› o ZXT 125 (jakieÅ› opinie) ?
Dziękuje za podpowiedzi i pozdrawiam
- kuku8
- Świeżak
w sumie to to wszystko prawie tak samo wykonane tylko marki inne wybór należy do Ciebie kwestia gustu ja np. wybrałbym junaka 123 bo mi sie podobają co do osiągów to też wszystkie mają takie same mysle ze te 110 pojadą ale ja bym rozglądał sie za starszym ale markowym np. honda cbr 125, yamaha ybr 125
-
quado500 - Świeżak
A czemu problem ? Do chińczyka co ma przebieg 2k (roczny/ maks 2) to jeszcze dobry i nie zużyty. Bądźmy realistami i liczmy 3k rocznie dla motocykla. Jeżeli wezmę CBR 125 to rocznik ok.2007 i ma przebieg 15000 to wiadomo że już lekko zużyty. Jeżeli to by była chociaż jakaś 500-tka to wiadomo zależy jakie obroty itp ale 90-100 to jeżdżenie już na manetkę i to powoli zużywanie materiału tzw. zmęczenie. Dokładać trzeba będzie po ok 6-8 tysiącach w chińczyku a ja i tak za 2 lata sprzedam by kupić prawdziwy motocykl (Honda/Yamaha/Suzuki - wtedy wiadomo nie będę myślał o Chińczyku). I nie powiecie chyba, że przebieg 7 tysięcy dla 10 letniej CBR to rzeczywisty...
Przeglądam oferty w Małopolsce i nic ciekawego nie widzę;/
Przeglądam oferty w Małopolsce i nic ciekawego nie widzę;/
- kuku8
- Świeżak
w mojej 10 letniej cbr przebieg był 25 tys a może nawet był kręcony a jezdziła lepiej od nowego rometa. Nie musisz wierzyć na słowo dlatego radzę Ci przejechac się przed zakupem rometa na jakiejś Hondzie czy innm japońskim motocyklu a zapewniam że poczujesz różnicę jeśli chodzi o wibracje silnika, prowadzenie, hamulce, opony i wiele więcej. Chcesz latać 90-100 a to max predkość rometa ale przelotowa hondy ktora ma wtedy tysiąc rpm mniej i pojdzie nawet do 120. Ale nie żebym namawiał tylko tak jak napisałem - sprawdź to sam
- Oastra
- Świeżak
Może i racja ale jedyna oferta... http://olx.pl/oferta/honda-cbf-125-4t-n ... 50424700e2
Reszta brak lub cena... za wysoka. Szczególnie, że wiem że się cenią...
Co o CBF sÄ…dzicie ?
Reszta brak lub cena... za wysoka. Szczególnie, że wiem że się cenią...
Co o CBF sÄ…dzicie ?
- kuku8
- Świeżak
Chińczyk i nie chcesz wydawać ani złotówki ?
Nie idź w chińskie wynalazki, bo to jest po prostu szajs i losowa jakość.
Albo Ci się trafi, że będzie w miarę jeździł, albo będziesz wiecznie się użerał i grzebał w tym, albo pałował się z jakimiś serwisami.
Miałem okazję jeździć chińczykiem i osobiście bym nie kupił czegoś takiego.
Również uważam, że lepiej coś markowego, co później łatwo sprzedać.
Na tej fali popularności 125-ek, za te dwa lata sprzedasz bez wielkiej straty, tylko trzeba wybrać dobry egzemplarz.
Nie idź w chińskie wynalazki, bo to jest po prostu szajs i losowa jakość.
Albo Ci się trafi, że będzie w miarę jeździł, albo będziesz wiecznie się użerał i grzebał w tym, albo pałował się z jakimiś serwisami.
Miałem okazję jeździć chińczykiem i osobiście bym nie kupił czegoś takiego.
Również uważam, że lepiej coś markowego, co później łatwo sprzedać.
Na tej fali popularności 125-ek, za te dwa lata sprzedasz bez wielkiej straty, tylko trzeba wybrać dobry egzemplarz.
-
A7 x - Świeżak
Macie racje...
Zacząłem od forum junaka i rometa: tu źle to nie działa tu odpadło...
Jeju aż strach jeździć... mimo że kiedyś miałem CPI i byłem bardzo zadowolony...
Teraz myślę o CBR 125 w okolicach 4.5 za 2005/2006 rocznik... Dobra cena ?
Czy jest ktoś z małopolski kto by pomógł ?
Jeszcze zobaczyłem Hyosunga oraz Keeweya co sądzicie o tym ?
Zacząłem od forum junaka i rometa: tu źle to nie działa tu odpadło...
Jeju aż strach jeździć... mimo że kiedyś miałem CPI i byłem bardzo zadowolony...
Teraz myślę o CBR 125 w okolicach 4.5 za 2005/2006 rocznik... Dobra cena ?
Czy jest ktoś z małopolski kto by pomógł ?
Jeszcze zobaczyłem Hyosunga oraz Keeweya co sądzicie o tym ?
- kuku8
- Świeżak
CBR to najtańsza z japońskich 125 którą można jechać bez problemu 100 km/h. Poza tym jest najmniej wysilona w porównaniu z innymi "sportowymi" 125 znanych producentów i chłodzona cieczą. Przy zakupie szukał bym na twoim miejscu ogłoszenia jak najbliżej miejsca zamieszkania i wziąć pierwszy dobry egzemplarz, nie ważne jaki model i nie patrzeć na rocznik/przebieg a nawet nie na cenę bo ludzie różnie cenią, jeden będzie chciał 4tys za niezły sprzęt drugi 5 tys za padakę a jak nie kupisz blisko to bedziesz już miał porównanie. Rozsądnie było by też unikać handlarza. Polecam też poradniki odnośnie zakupu motocykla na YT, szczególnie na CODA motoblog - 60 minut rzeczowych porad
- Oastra
- Świeżak
może ten?
http://olx.pl/m/oferta/honda-cbr-125-ig ... c7dc9fd303
hyosung i keeway może na krótki czas dobry bo czesci do nich mało
http://olx.pl/m/oferta/honda-cbr-125-ig ... c7dc9fd303
hyosung i keeway może na krótki czas dobry bo czesci do nich mało
-
quado500 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość