Aprilia sx 80 zatarcie oby nie :(
• Strona 1 z 1
Aprilia sx 80 zatarcie oby nie :(
Witam
Dziś przy chodzę z pytaniem a mianowicie zakupiłem moto jak w temacie jest to Aprilia sx 80 na airsal cylek
I mój tata nie wiedział czy w baku jest mieszanka i dolał olej do dozownika i motor wziął podwójna dawkę pojeździłem wczoraj z 1 h i dziś coś się zrypało gaśnie na luzie słabo z mocą i do tego na każdym biegu ten pierd o matko
Czy to zatarcie bo wydech kopci strasznie ale tata mówi ze się spali ten olej i będzie wszystko ok tak jak było wcześniej z obrotami i dźwiękiem ( odłączył dozownik i dlatego mam spalić resztki oleju
??
Nie katowałem go wczoraj jeździłem max po 70/65 km/h lecz coś wczoraj zaczęła mi kierownica wibrować lekko i dziś to co napisałem wyżej
Proszę o jak najszybszą pomoc nie chce zatrzeć cylka za 700 zł i wału za 380 ( top racing evo )
Będę na maxa wdzięczny
Dziś przy chodzę z pytaniem a mianowicie zakupiłem moto jak w temacie jest to Aprilia sx 80 na airsal cylek

I mój tata nie wiedział czy w baku jest mieszanka i dolał olej do dozownika i motor wziął podwójna dawkę pojeździłem wczoraj z 1 h i dziś coś się zrypało gaśnie na luzie słabo z mocą i do tego na każdym biegu ten pierd o matko

Nie katowałem go wczoraj jeździłem max po 70/65 km/h lecz coś wczoraj zaczęła mi kierownica wibrować lekko i dziś to co napisałem wyżej

Proszę o jak najszybszą pomoc nie chce zatrzeć cylka za 700 zł i wału za 380 ( top racing evo )
Będę na maxa wdzięczny

- Subiak123
- Świeżak
-
Croowab - Bywalec
Jeszcze jedno przepaliłem ten olej i już wszystko jest ok ładnie się wkręca w obroty jak wcześniej lecz podczas jazdy są narastające wibracje kiery itp podejrzewam że to łożyska główki ramy bo trochę kiera ciężko chodzi
Ale nwm gdzie takie łożyska dostać ?? Rocznik mojej apki to 2007 ( Aprilia sx 50/80 2007 r
Może jakiś test do zrobienie w domu na te łożyska a może to coś innego ?? Na 80 % to te łożyska ale na 100% pewien nie jestem
I jeszcze jedno bo coś w silniku tak jakby piszczy stuka jak by podkładka pod śrubę wibrowała i jest taki dźwięk ocierania/stukania w metal jest dość cichy ale jest
Może to jest przyczyną wibracji ?? Co kur** moto kupiłem 1 tyg temu i juz problemy 

Ostatnio edytowano 1/6/2016, 20:41 przez Subiak123, łącznie edytowano 1 raz
- Subiak123
- Świeżak
A i jeszcze jedno olej wyjeżdżony nowa mieszanka zalana a on dalej po czasie gaśnie na niskich obrotach i na luzie ?? Co to może być ?? O oczywiście jeśli się rozgrzeje to nie gaśnie trzeba z 3 min go rozgrzać
Nwm ale przed tą x2 dawką oleju normalnie z tym gaśnięciem było nie gasnął nawet na zimnym
To może być przez świece no bo jak dostał tyle oleju to muszę świece przeczyścić to może być to ??

- Subiak123
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości