Zobacz wątek - Caberg Ego - prośba o opinię.
NAS Analytics TAG

Caberg Ego - prośba o opinię.

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Caberg Ego - prośba o opinię.

Postprzez BetPay » 23/5/2016, 18:17

Cześć.
Jestem zainteresowany kupnem kasku Caberg Ego. Jest ktoś/był w jego posiadaniu? Chciałbym poznać opinię użytkowników.
Druga sprawa, kask kupuje w okazyjnej cenie ze względu na skazę na szybce od wentylacji.
Czy ma to duże znaczenie? Zdjęcie : http://screenshot.sh/odw4wcpsSrM0o
Kask jest w 100% nowy, ma pozakładane folie itp ;)

Pozdrawiam
BetPay
Świeżak

Postprzez Vasago » 24/5/2016, 07:14

To był mój pierwszy kask (obecnie Speed-R). Co można powiedzieć o Ego? Blenda jest OK. W zestawie masz pinlocka, który faktycznie działa. Wypinanie środka i wyjmowanie wizjera łatwiejsze niż moim obecnym Sharku. Otwarcie szczękowego wlotu w ogóle nie daje wyczuwalnej różnicy. Ten "szyberdach" na głowie jest wg mnie przereklamowany. Kask ciasno siedzi na głowie (wg mnie za ciasno) i po jego zdjęciu byłem często znacznie bardziej zgrzany niż w przypadku Sharka, w którym jest więcej miejsca.
Skorupa w Ego jest taka sobie. Biorąc do ręki droższy kask widać tę różnicę. Materiał z którego zrobiono wnętrze jest nieprzyjemny. Śmierdzi i nie udało mi się nic z tym zrobić (nie wywietrzyło się, prania też nic nie dały).
Vasago
Świeżak

Postprzez BetPay » 24/5/2016, 12:10

Dzięki Vawsze go za opinię. Jest on jednak warty 450zl? Tyle chce za niego sprzedawca.
BetPay
Świeżak

Postprzez Vasago » 24/5/2016, 14:07

W dużej mierze zależy to od tego jak dobrze leży na głowie. Na bank trzeba przymierzyć i porównać z innymi kaskami w założonym budżecie.
Vasago
Świeżak

Postprzez BetPay » 24/5/2016, 17:14

Mierzyłem, leżał według mnie na prawdę dobrze. Zastanawiam się jeszcze nad LS2 ArrowR/Vector, ale mają one dosyć średnie opinie. Myślę, że w tej kwocie będzie ciężko o coś lepszego.
BetPay
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości

na górê