Zobacz wątek - Brak iskry ale prąd jest!

Brak iskry ale prąd jest!

i inne małe pojemności
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, Boshi, rosa, MarSen

Brak iskry ale prąd jest!

Postprzez norekTV » 22/5/2016, 11:30

A więc sprawa wygląda tak mam motorynkę stellę którą jeździłem, lecz na zimę postawiłem ją w garażu i (raczej) nikt jej nie ruszał! Jednak nie dawno chciałem sę pojeździć a tu nie odpala! Z początku myślałem że mieszankę złą zrobiłem ale nie no to odkręciłem świece i to był problem iskry nie miała sprawdzałem również na innych (świeach) ale również nic!
Podłączyłem światła i działały, okazało się że iskrownik raczej działa! Nwm co to może być a do mechanika nie chce mi sę go zabierać bo pewnie to nie jest jakaś usterka której nie można zniwelować!
Iskrownik: Ogara z platynkami
Sorry za ort jeżeli jakieś zrobiłem
norekTV
Świeżak
 
Posty: 1
Dołączył(a): 22/5/2016, 10:42
Lokalizacja: płonne


Re: Brak iskry ale prąd jest!

Postprzez Croowab » 22/5/2016, 12:41

norekTV napisał(a):okazało się że iskrownik raczej działa!

raczej?

norekTV napisał(a): do mechanika nie chce mi sę go zabierać bo pewnie to nie jest jakaś usterka której nie można zniwelować!

Jak by to była jakaś usterka której nie dało by rady naprawić (zniwelować) to i mechanik by nie pomógł.

sprawdź przerywacz, kondensator i cała instalcję od zapłonu
Avatar użytkownika
Croowab
Bywalec
 
Posty: 755
Dołączył(a): 12/6/2013, 19:51

Postprzez JumbO » 29/5/2016, 13:55

Ściągnij kapturek od świecy i zobacz czy przez przewód idzie jakiś prąd :)
JumbO
Świeżak
 
Posty: 45
Dołączył(a): 10/3/2016, 22:30
Lokalizacja: Paczków



Powrót do Motorowery do 50 ccm



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości




na gr