Pierwsze moto - zblokowane FZ6
• Strona 1 z 1
Pierwsze moto - zblokowane FZ6
Czesc
Co myslicie zeby na pierwsze moto kupic fz6 i go przyblokowac? Jezdzilem juz skuterem 4 lata, i wczesniej jakimis sprzetami pokroju WSK/MZ wiec jakies doswiadczenie mam, ale mimo wszytko wiem ze 98 km to na pierwsze moto troche za duzo i mysle jak zrobic zeby bylo w miare bezpiecznie a nie trzeba by kupowac kolejnego moto jak mi mocy bedzie brakowac 

- pawel5670
- Świeżak
Nie napisałeś do czego to moto ma służyć, jakim budżetem dysponujesz, ile kasy na eksploatację itp, itd...
Określ się precyzyjniej.
Wcześniej jeździłeś jakimiś pierdzikami i po przesiadce na 600 ma Ci mocy zabraknąć ?
To tak, jak byś się przesiadł z malucha na porsche pod względem osiągów.
Spokojnie Kawa ER6 i XJ6 spełnią Twoje oczekiwania, a są to motocykle spokojniejsze.
Polecam wersjÄ™ z ABS-em.
Określ się precyzyjniej.
Wcześniej jeździłeś jakimiś pierdzikami i po przesiadce na 600 ma Ci mocy zabraknąć ?
To tak, jak byś się przesiadł z malucha na porsche pod względem osiągów.
Spokojnie Kawa ER6 i XJ6 spełnią Twoje oczekiwania, a są to motocykle spokojniejsze.
Polecam wersjÄ™ z ABS-em.
-
A7 x - Świeżak
Faktycznie, juz poprawiam
Budzet: okolo 10 000
Do czego: troche po miescie, ale bardziej turystyka
Chodzi o to zebym nie musial za pol roku kolejnego moto kupowac
tylko tego zblokowac do mocy jaka na poczatku bedzie odpowiednia (np 60 KM) a po jakims czasie dopiero odblokowac.

Budzet: okolo 10 000
Do czego: troche po miescie, ale bardziej turystyka
Chodzi o to zebym nie musial za pol roku kolejnego moto kupowac

- pawel5670
- Świeżak
Bez sensu takie zabawy. Już pomijając to, że blokowanie odbija się w głównej mierze na prędkości maksymalnej, sposób oddawania mocy jest mniej więcej taki sam. Jeździłem na Gladiusie zablokowanym i odblokowanym. Nie poczułem żadnej różnicy w takim miejskim użytkowaniu. Musisz pamiętać, że zmiana motocykla co 2-3 lata to żadna niespodzianka.
I tak jak kolega pisał Yamaha XJ6, Kawasaki ER6, albo w ostateczności Suzuki SV650, choć ta Vka potrafi narozrabiać. Wszystkie podane posiadają wersję z owiewkami, które troszkę bardziej przystosowane są do turystyki.
EDIT Jak widać, nawet taka trzysetka potrafi zaskoczyć
http://www.scigacz.pl/Nowy,motocykl,i,s ... 28763.html
I tak jak kolega pisał Yamaha XJ6, Kawasaki ER6, albo w ostateczności Suzuki SV650, choć ta Vka potrafi narozrabiać. Wszystkie podane posiadają wersję z owiewkami, które troszkę bardziej przystosowane są do turystyki.
EDIT Jak widać, nawet taka trzysetka potrafi zaskoczyć

http://www.scigacz.pl/Nowy,motocykl,i,s ... 28763.html
-
DedeRR - Świeżak
Filmik rozwala :p
Już widząc na starcie te pałowanie obrotów wyczuwałem strzał ze sprzęgła, ale jednak nie xD
Gość nieźle odwalił, ale dobrze, że wpakował się na zaparkowany samochód, zamiast na czołówkę.
Takie flimiki właśnie powinny dać do myślenia, że na każdym motocyklu można zrobić sobie kuku.
Tak więc trzeba mieć pokorę do sprzętu, na którym się jeździ !
Już widząc na starcie te pałowanie obrotów wyczuwałem strzał ze sprzęgła, ale jednak nie xD
Gość nieźle odwalił, ale dobrze, że wpakował się na zaparkowany samochód, zamiast na czołówkę.
Takie flimiki właśnie powinny dać do myślenia, że na każdym motocyklu można zrobić sobie kuku.
-
A7 x - Świeżak
http://i1.kym-cdn.com/photos/images/fac ... 45/c3a.jpg
Ale jedno mnie nurtuje. Koleś wrzucił to do internetu. Ja bym to usunął jeszcze tam jakbym leżał, a dla pewności jeszcze bym potem kartę pamięci wyrzucił do oceanu.

Ale jedno mnie nurtuje. Koleś wrzucił to do internetu. Ja bym to usunął jeszcze tam jakbym leżał, a dla pewności jeszcze bym potem kartę pamięci wyrzucił do oceanu.
-
DedeRR - Świeżak
A7 x napisał(a):Filmik rozwala :p
Zanim się wyjeżdza na ulicę to trzeba po prostu mieć podstawy. A tu ewidentnie kierownik nie wiedział jak się skręca i do czego słuzy rolgaz. Zapewne i komarek by go zaskoczył.
Ale siÄ™ kiedyÅ› nauczy.
DedeRR napisał(a):Ale jedno mnie nurtuje. Koleś wrzucił to do internetu. Ja bym to usunął jeszcze tam jakbym leżał, a dla pewności jeszcze bym potem kartę pamięci wyrzucił do oceanu.
Widzisz, niektórzy przyznają się do błędów bo nie ma ludzi nieomylnych. Ale są tez tacy którzy wszędzie kreują sie na idealnych.......
-
Croowab - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości