Zobacz wątek - Uciekanie tylniego koła
NAS Analytics TAG

Uciekanie tylniego koła

Jak nauczyć się wheelie? stoppie?
Czy zmieniać biegi ze sprzęgłem czy bez?
_________

Uciekanie tylniego koła

Postprzez exstasy » 17/9/2007, 09:06

Witam

Jeżdzę Zxr 400. podczas silnego hamowania ( tylko przednim ) z dużej szybkości tylnie koło dostaje uslizgu lewą stronę. Nie wiem czemu sie tak dzieje ale zaczęłem lekko kontrować to tylnim - w sumie mi pomaga ale nie wiem czy dobrze. Co może być przyczyną tego objawu - opony prawie nówki - kumple jak jada przedemna hamuja na dużo krótszym odcinku a ja mam problem bo motor mi ucieka .

pozdrawiam Rafal
exstasy
Świeżak
 
Posty: 10
Dołączył(a): 1/7/2007, 09:53
Lokalizacja: Police


Postprzez mar111cin » 17/9/2007, 09:42

sprawdź czy masz dobrze ustawione koło na wahaczu. A nie hamujesz przypadkiem jednocześnie zbyt mocno biegami?
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
Avatar użytkownika
mar111cin
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 6941
Dołączył(a): 29/5/2006, 13:12
Lokalizacja: FSW (lubuskie)

Postprzez exstasy » 17/9/2007, 10:32

Nie próbowałem zarówno ze słabym hamowaniem biegami, mocnym jak i na luzie. Ustawienie koła to czy przypadkiem nie jest pod lekkim skosem tak ?

A co z cisnieniem powietrza w oponie ?
Zxr 400 '93
exstasy
Świeżak
 
Posty: 10
Dołączył(a): 1/7/2007, 09:53
Lokalizacja: Police

Postprzez mar111cin » 17/9/2007, 13:29

exstasy napisał(a): Ustawienie koła to czy przypadkiem nie jest pod lekkim skosem tak ?


tak

a z ciśnieniem, hmm a masz przebitą tą opone? bo mocno tyłem rzucało mi tylko wtedy jak opone miałem dokładnie przebitą, wtedy każde dodanie gazu to był uślizg.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
Avatar użytkownika
mar111cin
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 6941
Dołączył(a): 29/5/2006, 13:12
Lokalizacja: FSW (lubuskie)

Postprzez exstasy » 17/9/2007, 14:32

nie jest cała na 100% po pracy popatrze na ustawienie - ale raczej krzywy tył odpada prawda ? :D
Zxr 400 '93
exstasy
Świeżak
 
Posty: 10
Dołączył(a): 1/7/2007, 09:53
Lokalizacja: Police

Postprzez mar111cin » 17/9/2007, 14:52

nie no raczej nie ; ) może poprostu ktoś naciągał łańcuch i zrobił to tylko z jednej strony ; )
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
Avatar użytkownika
mar111cin
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 6941
Dołączył(a): 29/5/2006, 13:12
Lokalizacja: FSW (lubuskie)

Postprzez SeboRJ09 » 22/9/2007, 14:48

Sprawdz ustawienia zawieszenia
(znajdz ustawienia fabryczne i porownaj)
Avatar użytkownika
SeboRJ09
Świeżak
 
Posty: 72
Dołączył(a): 21/9/2007, 16:34

Postprzez ezin » 28/9/2007, 19:58

a jeśli nie koło to może rama?
ezin
Świeżak
 
Posty: 45
Dołączył(a): 27/9/2007, 22:52
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.

Postprzez CeBeRek » 29/9/2007, 14:40

I czy przypadkiem te opony nie byly wulkanizowane ?

Pamietaj ze nie zawsze wulkanizowana opona jest idealna, tzn nigdy nie jest, moze po prostu w tej byla taka dziura ze sie juz nie nadawala do dalszej eksplatacji, a jednak ktos odwalil fuszerke...
Polak potrafi
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
Avatar użytkownika
CeBeRek
Stały bywalec
 
Posty: 1265
Dołączył(a): 27/8/2007, 23:04
Lokalizacja: trolownia

poślizg

Postprzez stunters12 » 1/10/2007, 20:38

słabe opony masz :) :roll:
<@Yamaha dt 50@>
Avatar użytkownika
stunters12
Świeżak
 
Posty: 11
Dołączył(a): 19/6/2007, 20:31
Lokalizacja: Chełm



Powrót do Technika jazdy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości




na gr